Tatilde çiçeklere kim bakacak diye düşünmeyin?

Seyahate çıkarken yaşadığımız en önemli sorulardan biri de evdeki bitkilerle kimin ilgileneceği. Paniğe gerek yok! Dilediğiniz zaman dilediğiniz uzunlukta tatile çıkabilirsiniz.

21 Mayıs 2018 Pazartesi 11:36
Tatilde çiçeklere kim bakacak diye düşünmeyin?






Tatilde çiçeklere kim bakacak diye düşünmeyin?

Boğazhisar Eğitim Kurumları'nda okuyan ilköğretim öğrencileri çiçek sulama robotu geliştirdi..
Boğazhisar Eğitim Kurumları'nda okuyan ilköğretim öğrencileri Mehmet Akif Duman ile Fırat Karataş'ın icat ettiği robot sayesinde gözünüz arkada kalmayacak.

Genç mucitlerin "Otonom Saksı Sulama" adını verdikleri icatta; toprağın içine yerleştirilen nem sensörü toprağın nemini her salise sorguluyor. Sorgu sonuçlarını sistemin beynine gönderiyor. Beyin de sorgu sonuçlarına göre motora talimat vererek saksıya su pompalanmasını sağlıyor.

"Eğer nem 600'den büyük ise sula; 600'den küçük ise tekrar sor" şeklinde bir yazılımla çalışan sistem, bitkinin su ihtiyacını anlayıp ona göre suluyor. Gerekmediği halde çiçeğe su verip köklerinin çürümesine yol açmıyor.

Sponsor arayan genç mucitler, her eve lazım icatlarının seri üretimini yaparak yurtiçi ve yurtdışında satışa sunmayı planlıyor.

Tüm Üstün Zekalılar Derneği TÜZDER tarafından İstanbul'da düzenlenen 6. Dahiler ve Üstün Zekalılar Günü'nde görücüye çıkan renkli icat, katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.