TEOG testleri indirme rekoru kırdı: Öğrenciler MEB'e akın etti

TEOG sınavları öncesi MEB tarafından hazırlanan testler öğrencilerin gözdesi oldu. Yüzbinlerce öğrenci MEB TEOG sınavlarını 2 milyondan fazla indirdi.

10 Kasım 2016 Perşembe 02:59
TEOG testleri indirme rekoru kırdı: Öğrenciler MEB'e akın etti






TEOG testleri indirme rekoru kırdı: Öğrenciler MEB'e akın etti


Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı TEOG için oluşturulan Milli Eğitim Bakanlığı testleri kendi alanında indirme rekoru kırdı. TEOG sınavına hazırlanan öğrencilerin en çok ziyaret ettiği mecra haline gelen MEB Ölçme ve Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Müdürlüğü'nün hazırladığı testler öğrenciler için en önemli hazırlık alanı oldu.

2 MİLYON 267 BİN KEZ İNDİRİLDİ

MEB'in TEOG sınavları için yayımladığı kazanım testleri öğrenciler tarafından 2 milyon 267 bin 882 kez indirildi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 23-24 Kasım’da yapılacak olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavları için hazırlıkları sürdürüyor. Öğrenciler, MEB’in hazırladığı kazanım testlerine yoğun ilgi gösterdi. MEB’in, sınavlar öncesi yayınladığı hazırlık testleri, 2 milyon 267 bin 882 kez indirildi.

EN ÇOK TÜRKÇE TESTLERİ İNDİRİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı testlerden Türkçe 600 bin 476 kez indirilerek öğrenciler tarafından en çok tercih edilen ders olarak dikkat çekti. Fen bilimleri 476 bin 980, matematik 474 bin 762, inkılap tarihi ve Atatürkçülük 289 bin 322, İngilizce 224 bin 70, din kültürü ve ahlak bilgisi testleri 202 bin 272 kez indirildi.

EN ÇOK ÇARPANLAR VE KATLAR İNDİRİLDİ

Öğrenciler, 96 bin 18 kez indirilme ile en çok matematik dersinin “Çarpanlar ve Katlar” testine ilgi gösterdi. Türkçe’den “Fiilimsiler” konusu da 93 bin 979 kez indirilerek en çok ilgi gösterilen testler arasında yer aldı.

Yine Türkçe’den sözcükte anlam, söz gruplarında anlam, deyimler ve atasözleri, söz sanatları, cümlede anlam, parçada anlam ve cümlenin öğeleri en çok indirilen konular.

Matematikte EBOB ve EKOK, asal sayılar, üslü ifadeler ve kareköklü ifadeler konuları da en çok tıklanan konular olarak dikkat çekti.

MEB’in, TEOG sınavına benzer hazırladığı değerlendirme sınavı da 292 bin 330 kez indirildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.