TURGEV, Amerika'da iki yurt açtı

ABD’de lisans, lisansüstü ve dil eğitimi için gidecek öğrenciler ve araştırmacıların kalacak yer sorununa çare olacak çalışma Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’dan (TÜRGEV) geldi. Geçtiğimiz haziran ayında ABD’de kurumsal anlamdaki resmi işlemleri tamamlanan yurtlara 45 öğrenci yerleştirildi.

04 Ekim 2014 Cumartesi 03:22
TURGEV, Amerika'da iki yurt açtı






TURGEV, Amerika'da iki yurt açtı


TÜRGEV’in eğitim alanında ABD’de yaptığı çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. ABD’de lisans, lisansüstü ve dil eğitimi için gidecek öğrenciler ve araştırmacıların kalacak yer sorununa çare olacak çalışma Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’dan (TÜRGEV) geldi. Geçtiğimiz haziran ayında ABD’de kurumsal anlamdaki resmi işlemleri tamamlanan yurtlara 45 öğrenci yerleştirildi. TÜRGEV Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Arzu Akalın proje ile ilgili
AKŞAM Gazetesi'nden Bülent Şanlıkan'ın haberine göre Vakf önümüzdeki dönemde İngiltere merkezli bir yapılanmaya gidecek. TÜRGEV Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Arzu Akalın, “Yakın bir zamanda Londra’da, Viyana ve Almanya’da çalışmalarımız olacak. Ben özellikle Almanya’yı çok önemsiyorum. Bu çalışmayı hızlı bir şekilde hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

CUMHURBAŞKANI'NA ANLATTIK

ABD’deki projenin zihinsel çalışmasının yaklaşık bir yıldır sürdüğünü ifade eden Akalın şunları söyledi: “Kardeş vakıf olan Ensar Vakfı ile ortak yürüttüğümüz bir proje bu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan New York’taki Birleşmiş Milletler toplantısına katılmak için gelmişti. Burada iş dünyasının da katıldığı bir yemekte buluşma gerçekleşti. Amacımızı ve yaptıklarımızı anlattık. Dikkatimi çeken büyük bir bölümünün de benzer yollardan geçtikleri oldu. Şu anda New Yok ile New Jersey’de faaliyete geçen yurtlarımızda 45 öğrenciyi barındırıyoruz. İlerleyen zamanlarda ABD’nin değişik noktalarında da hayata geçirmek istediğimiz yurtlar olacak.”  

TÜRKiYE iLE BAĞ KURACAK 

Yurtdışında uzun süre kalındığında dilde bir aşınmanın yaşandığına dikkat çeken Akalın, “Türkiye’ye dair bilgiler konusunda yanlışlıklar yaşanabiliyor. İster istemez insanlar entegre olabiliyor. Aslında entegre olmamak gibi bir imkân da yok. Çünkü o toplumun içinde yaşıyorsunuz. Ancak orada kalırken Türkiye'nin değerleri anlamında, Müslüman kimliğinizle de beslenmenin de çok önemli olduğunu düşünüyorum. Orada iş dünyasıyla sohbet ederken bunun ortak sorun olduğunu gözlemledim. İş adamları, bir evlilik gerçekleştirdiklerinde bu evlilik hatta bir yabancıyla da olabiliyor, sonrasında dünyaya gelen çocuklarla ilgili zaman zaman bilgi yetersizliği sebebiyle zorlandıklarını ifade ettiler. TÜRGEV gibi yapıların burada sayıca artmasıyla birlikte  bu bağın sağlanmasına katkı sunacaktır. Oradaki öğrencilerin manevi değerlerine sahip çıkan ve Türkiye’yi temsil edebilmelerini istiyoruz.  Bu anlamda insanların beslenmeleri gerekiyor" dedi.

BURSLA DESTEK SAĞLIYORUZ  

Yurtlar hakkında da bilgi veren Akalın, “Yurtlarımızda kadınlarla erkekler ayrı ayrı yerlerde kalıyor.Öğrenci kardeşlerimizin eğitim hayatları boyunca desteklenmesi gerekiyor. Özellikle ücret konusunda zorlanacağını fark ettiğimiz öğrencilere burslarla destek oluyoruz” dedi.  


Son Güncelleme: 04.10.2014 03:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.