Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri daha çok atama istiyor

Atanmak isteyen Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Ankara'da, MEB'in önünde 43 kişilik bir grupla basın açıklaması yaptı. Öğretmenler Müsteşar Yardımcı Süleyman Çelikel ile görüştü.

07 Ağustos 2015 Cuma 00:13
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri daha çok atama istiyor







Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri daha çok atama istiyor


Atanmak isteyen Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı önünde 43 kişilik bir grupla sabah 11.00'da basın açıklaması yaptı. MEB yetkileriyle görüşene kadar oradan ayrılmayan öğretmenler ancak öğlen saat 16.00'da görüşme sağlayabildi.Önce MEB Özel Kalemi'ne isteklerini içeren bir mektup bırakıp ardından Müsteşar Yardımcısı Süleyman Çelikel ile görüştüler.

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerini adına basın açıklaması yapan Muhammed Çelik,"Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri neden mağdur edildi?" diyerek isteklerini açıkladı.Basın açıkmasında birçok bölüme verilen Pedagojik Formasyon Sertifikası hakkından dolayı  öğretmen mezun sayısının üçe dörde katlandığı ve geçen sene 25 bin mezuna 1800 gibi az bir atama sayısının verildiği gibi konular yer aldı.

EN ÇOK EDEBİYAT BÖLÜMÜNE İHTİYAÇ VAR

Verilen kadro'nun az olduğunda yakınan Edebiyat Öğretmenleri, bu yılki mezunlarla birlikte 2015 KPSS sınavında 43 bin 812 kişi ile en yüksek aday sayısıyla Edebiyat Bölümü olduğu dile getirdi. Türk Dili ve Edebiyatı bölümünün mağduriyetinin giderilmesini talep eden öğretmen adayları çözüm önerilerini dile getirdi.
Önceden mezun olanların hakkını korumak için Açık Öğretim Fakültelerinde ki Edebiyat bölümlerinin kapatılmasını ve formasyonun durudurulmasını talep ettiler.Liselerde en çok açığın edebiyat bölümü olduğunu savunan öğretmen adayları son günlerde bahsi geçen 3 bin sayısının gerçeği yansıtmadığı ifade etti. Açıklamada Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde en çok ücretli öğretmenliğin yapıldığı da ileri sürüldü.

"ÇÖZÜM GETİRİN"

Sosyal Bilimler ve İmam Hatip Liseleri'nde zorunlu hale getirilen ancak diğer liselerde seçmeli ders olmasına karar verilen Osmanlı Türkçesi dersi de öğretmenlerin gündemindeydi. Açıklamada bu dersi okutacak en alternatif ve en iyi bölümün Türk Dili ve Edebiyatı alanı olduğuda yetkililere hatırlatıldı. Bunun üzerine, Osmanlı Türkçesi gramer öğrenimini görmemiş branşların yerine sadece Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinin atamasının yapılması istendi.

Bu yıl ki atamalarda Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne fazla kontenjan verilmesini isteyen öğretmenler aileleriyle mağdur olduklarını ve acele suretle çözümlerin istediklerini ifade ettiler. 


43 bin 812 kişinin aday olduğu bu yıl ki atama döneminde hükümetin ne tür bir politika izleyeceği merak konusu olurken. Eğer bu sene gereken hassasiyet gösterilmez ve geçen yıl ki mağduruiyetler yaşanırsa önümüzde ki yı 60 bin den fazla Edebiyat Bölümü adayları sınava girecek.

Kaynak lilahaber Zehra ÜŞENÇ - İrfan ÇALIŞKAN
Son Güncelleme: 07.08.2015 00:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
seçkin karaca 2015-08-07 13:16:27

atayın artık, her seçim öncesi verdiğiniz sözleri yerine getirin

Avatar
omer tekin 2015-08-08 02:42:54

sayın bakanımız: artık bu oyalama taktikleri neden hep seçimler sırasında daha fazla tartışılıyor. siz edebiyat öğretmenlerinin önemini bizden daha iyi bildiğiniz halde neden bu umursamazlık. bizi özel okullara yeni nesil kurslara neden mahkum ediyorsunuz