Yüz boyası, yüz boyası nasıl uygulanır? en çılgın yüz boyaları

Yüz boyası son yıllarda cocuklar için en eğlenceli oyunların unutulmaz renkleri haline geldi. Usta kalemlerde her bir aslan, kaplan, kedi, süper man, korsan haline gelen yeni nesil çocukların yüz boyalı eğlenceleri aileler için bir kabusa dönebilir.

22 Nisan 2016 Cuma 02:18
Yüz boyası,  yüz boyası nasıl uygulanır?  en çılgın yüz boyaları






Yüz boyasıNasıl uygulanır?  Yüz boyası fiyatları


 

Çocuklar için en çılgın eğlencelerin düzenlediği etkinliklerin vazgeçilmezi haline gelen yüz boyaları alırken aman dikkat. En çılgın yüz boyama çalışmaları için gerekli malzemeler ve rehber burada

Aileler ve etkinlik düzenleyen kurum yetkilileri çocukları eğlendirirken onların sağlığını tehlikeye atmayın.


YÜZ BOYASI ZARARLI MI?

Bu sorunun cevabını uzmanlar ve tabi ki ilgili kurumlar veriyor. Her üründe olduğu gibi içinde çocuklara zarar verebilecek içeğinde ağır metallere ve yüksek oranda Selenyum ve Arsenik gibi maddelere rastlanan ithal yüz boyaları var. Sağlık Bakanlığı bu tür ürünler için defalarca toplatma kararı verse de, ithalatçılar yüksek kâr uğruna bu tür şüpheli ürünleri Türkiye'ye getirmekte bir sakınca görmüyor.


Yüz Boyası, Yüz boyası uygulama, Yüz boyası fiyatları, Yüz boyası tavsiye,  Yüz boyasının zararları

Sağlık Bakanlığı genellikle eğlenme amacıyla çocukların yüzlerini süslemede kullandığı Çin ve Kuzey Kore kaynaklı yüz boyasının içinde, ağır metal tespit ederek, daha önce piyasadan toplatılmasını sağladı.
Ancak tehdit halen devam ediyor. Üstelik yüz boyalarının sadece çocuklar değil yetişkinlerin de son dönemde sıkça kullandığını düşünürsek sanırım bu konuda daha da duyarlı olmamız gerekecek!


Yüz boyası son yıllarda cocuklar için en eğlenceli oyunların unutulmaz renkleri haline geldi. Usta kalemlerde her biri aslan, kaplan, kedi, Süper Man, Bad Man, kara korsan haline gelen yeni nesil çocukların yüz boyalı eğlenceleri aileler için bir kabusa dönebilir. Çünkü son 5 yıldır özellikle Çin, Kuzey Kore ve Tayvan gibi uzak doğu ülkelerinden ithal edilen yüz boyaları yüksek derecede sağlık riski taşıyor. Daha önce Sağlık Bakanlığı tarafından defalarca toplatılan yüz boyalarında yüksek oranda ağır metal tesbit edildiğini belirten uzmanlar hem aileleri hem de etkinlik düzenleyen organizasyon şirketlerini uyarıyor.

Hızla artan talebi kısü sürede yüksek kâr'a çevirmek isteyen ithalatçı şirketler, ucuz Çin malı yüz boyaları yüzünden çocukların sağlığını ciddi derecede risk altına sokuyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI BU KONUDA TEYYAKKUZDA

Yüz Boyaları'nı Sağlık Bakanlığı İlac ve Eczacılık Genel Müdürlüğü içerdiği maddeler açısından Kozmetik yönetmeliği açısından inceleme altında tutuyor. Her yıl özellikle ilk bahar ve yaz mevsimlerined çocukların katıldığı etkinlekler arttıkça yüz boyaları satışında yaşanan anormal artış, bakanlık yetkililerini de teyakkuz halinde tutuyor. Mascots skin Friendly Party Make-up By Colordale tipi yüz boyalarında tesbit edilen ağır metal örneklerinin ardından piyasadan toplatıldığını hatırlatan uzmanlar bu konuda ailelerin de duyarlı olmasını, yerli ürün kullanmasını öneriyor.

Sağlık Bakanlığı Piyasa Gözetimi ve Denetimi Daire Başkanlığı ekiplerinin son yıllarda yüz boyalarına yönelik denetim faaliyetlerinde 3 10 yaş grubuna uygulanan ithal yüz boyası uygulamalarında tesbit edilern yüksek oranda ağır metallerin çocukların gelişiminde önemli risk taşıyabileceğini belirten uzmanlar, vatandaşların yerli ürünlere yönelmesi tavsiyesinde bulunuyor.

YERLİ YÜZ BOYASINA ULUSLARARASI STANDART

Türkiye'de ilk yüz boyası üretimini gerçekleştiren Lets Yüz Boyaları tüm AB ülkelerinde satılan yüksek standartlara sahip. Almanya'nın ünlü DAkkS labaratuvarlarında 8 ayrı test ve 11 analizden yüz akıyla çıkan Lets Yüz Boyası AB sınırları içerisinde satılabilen ürün kategorisinde yüksek standart belgesine sahip ilk yerli ürün ünvanını aldı.

YÜZ BOYASI UYGULAMA YÖNTEMLERİ

Çocukların cinsi, yaşı ve yüz hatlarına göre yüzlerce değişik uygulama yöntemini hayata geçirmek mümkün. Bu konuda yeni fikirlere ihtiyacı olan anneler babalar ve tabi öğretmenler için küçük bir foto galeri bile oluşturduk.  Yüz boya kalemiyle yapılacağı gibi ellerine güvenen doğal ressam annelerin babaların becerisyel cocuklarımız pikniklerde, yaz eğlencelerinde , tatil gezilerinde birbirinden ilginç karakterlere bürünebilir.  Onlarca farklı yüz boyası uygulamasını görmeden desen çizmeye başlamayın.  2016 yılı için canlı kırmızı ve mavi tonların erkek çocuklarda son derece moda olduğunu BatMan ve Örümcek Adam karakterlerinin de bir hayli tercih edildiğini hatırlatmakta fayda var. Kızlar için sarı, kahve ve çağla yeşili renkler oldukça moda. Kelebek ve rengarenk çiçeklerin yanak ve alınlarda unutulmaz fotoğraflara konu olabileceğini hatırlatalım. Kız çocukları için kelebek, kaplan kız, kedi kız, melek motifleri oldukça revaçta.

YÜZ BOYASI FİYATLARI

Küçük çocuk eğlencelerinin. ana okulu buluşmalarının vazgeçilmezi haline gelen yüz boyaları icir Lets, Faber ve Polisan'ın yerli üretim kalemlerini gönül rahatlığıyla tavsiye edebiliriz.

Lets yüz boyası, Lets'in sürgülü mekanizma sistemli kalemi kullanım kolaylığı açısından rakiplerine karyı önemli bir avantav sağlıyor. Ter ve yağmurdan kolay etkilenmiyor, Yıkama ile çıkması ise kolay. Canlı ve örtücü renkleri kolay kullanımı ile 10 renkli yüz boyama setlerini gönül rahatlığıyla tavsiye edebiliriz. 12 TL


FABER YÜZ BOYAMA SETİ VE KİTAPÇIĞI İLE GELİYOR

Eberhard Faber yüz boyası markası ise amatör çalışmalara bir kitapçıkla katkıda bulunuyor. 4 ve 6 renk seçeneğiyle çocukların yüzlerinde neş'e açan canlı karakterler çalışabilirsiniz. 15 TL
Faber Castell yüz boyama kalemleri ise 3 ayrı seçenek sunuyor. 6 ve 18 renk yüz boyama kalemlerinden farklı olarak 12 renk tabletli yüz boyama setini kırtasiyelerde rahatlıkla bulabilirsiniz. 20 TL

Yerli Yüz Boyası üreticileri arasında adını her zaman duyuran Polisan da 6 renkli yüz boyama setiyle çocukların en mutlu gününde yanında olmayı başaran Türk şirketleri arasında yerini alıyor... 10 TL


YÜZ BOYAMASI NASIL ÇIKAR


Yüz boyalarını çıkarmanın hızlı pratik ve kesin sonuç veren çok sayıda yolu var. Hassas ciltler için makyaj temizleyicisinden faydalanmak mümkün. Ilık su el sabunu ve tertemiz bir havlu bir kaç saatlik eğlencenin ardından o harika desenleri bir anda yolcu edecektir.
Aman dikkat anneler! Yüz boyama kalemleri yerine lütfen makyaj malzemelerini kullanmayın.

 

Son Güncelleme: 11.05.2018 01:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.