Zonguldak’ta öğretmenlerden ‘rotasyon’ tepkisi

Hamza DEMİR/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta, bir grup öğretmen, Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle uygulanan rotasyona tepki gösterdi. Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi tarafından Madenci Anıtı’nda...

05 Mayıs 2015 Salı 19:50
Zonguldak’ta öğretmenlerden ‘rotasyon’ tepkisi






Hamza DEMİR/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta, bir grup öğretmen, Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle uygulanan rotasyona tepki gösterdi.
Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi tarafından Madenci Anıtı’nda düzenlenen eyleme Eğitim-İş Şubesi, Aktif Eğitimciler Sendikası ve TES Zonguldak Şubesi destek verdi. Yaklaşık 150 öğretmen, ‘Rotasyon sürgündür sürgünü kabul etmeyeceğiz' yazılı pankart açarak Gazipaşa Caddesi'ni takiben slogan atarak yürüyüşe başladı. Ak Parti seçim bürosunun önünde durarak hükümet aleyhine slogan atan kalabalığın yürüyüşü Valilik binası önünde sona erdi.
Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bugün kadar hayata geçirdiği eğitim politikalarındaki başarısızlığını sorgulamak ve düzeltmek yerine ülkenin dört bir yanında fedakarca çalışan öğretmenleri hedef alan adımlar atmayı sürdürdüğünü söyledi. Yılmaz, “Öğretmenler açısından tarihin en büyük sürgünü anlamına gelen ve on binlerce öğretmeni yakından ilgilendiren, ‘öğretmenlere rotasyon’ uygulaması için yönetmelik çıkarılmış ve kitlesel bir tasfiye için düğmeye basılmıştır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.