100 bin kişiye iş kapısı açılıyor...

2018'de ilk fazı bitecek olan İstanbul'un 3. Havalimanı istihdam fırtınası yaratacak. Havalimanı tamamlandığında işletme, terminal ve ticari ünitelerle birlikte tam 100 bin kişi işe alınacak.

22 Aralık 2015 Salı 13:35
100 bin kişiye iş kapısı açılıyor...






 100 bin kişiye iş kapısı açılıyor...

Sabah gazetesinin haberine göre havalimanı tamamlandığında işletme, terminal ve ticari ünitelerle birlikte 100 bin kişi işe alınacak. Güvenlik için 4 bin kişinin istihdam edileceğini kaydeden İGA İnsan Kaynakları Direktörü Demet Gürsoy, "Bu rakam küçük bir ilin emniyet ekibi kadar" dedi. Toplam 100 bin olarak planlanan istihdam rakamının dolaylı olarak 1 milyon kişiye ulaştığını dile getiren Gürsoy, 2016'nın ilk çeyreğinde sadece inşaatta çalışması için 500 kişiyi işe almayı planladıklarını söyledi.

60 BİN BEY AZ YAKA İŞE ALINACAK

"Proje bittiğinde 100 bin kişinin yüzde 60'ı beyaz yüzde 40'ı ise mavi yakalı olacak. Özellikle farklı havalimanı çalışanlarından ciddi oranda başvuru alıyoruz" diyen Gürsoy, toplam başvurunun yüzde 20'sinin farklı havalimanındaki çalışanlardan geldiğini vurguladı.

Eleman bulma sıkıntısı yaşamadıklarını dile getiren Gürsoy, "2016'nın ikinci yarısından itibaren işe alımlar başlayacak. 2018'e kadar bütün alımları tamamlamış olacağız" diye konuştu.

İşe alımlarda önceliği, teknik ve operasyonel departmanlara vereceklerini söyleyen Gürsoy, uluslararası havalimanlarından danışmanlık aldıklarını, bu denli büyük bir projenin kusursuz yönetilmesi için çok titiz çalıştıklarını ifade etti. Devlet Hava Meydanları İşletmesi'yle işbirliği içinde alınacak personele eğitim de vereceklerini belirten Gürsoy, "Yöneticileri şimdiden yurtdışı eğitimlerine göndermeye başladık" dedi.
Son Güncelleme: 22.12.2015 13:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.