15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

-Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sabancı: -"15 Temmuz 2016 tarihinin en önemli sonucu birlik ve beraberliğimizin değerini bir kez daha derinden hissetmemizdir" -Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Eczacıbaşı: -"Ülkemizin yüz yüze kaldığı tehditlere bedenleriyle siper olan vatandaşlarımıza karşı hepimiz sorumluluk taşıyoruz"

14 Temmuz 2017 Cuma 10:47
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü






İSTANBUL (AA) - Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 15 Temmuz 2016 tarihinin en önemli sonucunun birlik ve beraberliğin değerinin bir kez daha derinden hissedilmesi olduğunu bildirdi.

İş dünyası temsilcileri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından ilan edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Güler Sabancı yakın tarihin dönüm noktalarından biri olan Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle kaybedilen şehitlere bir kez daha Allah'tan rahmet dilediğini ve benzer acılarının tekrarlanmamasını ümit ettiğini dile getirdi.

15 Temmuz 2016 tarihinin en önemli sonucunun birlik ve beraberliğin değerini bir kez daha derinden hissedilmesi olduğunu aktaran Sabancı, şunları kaydetti:

"Ülkemizin karşılaştığı tüm zorlukları, tıpkı 15 Temmuz'da olduğu gibi, ortak bir bilinçle aşabileceğimize ve hepimizi daha aydınlık günlere taşıyacak ortak hedeflere ancak 'biz' olarak koşabileceğimize yürekten inanıyoruz. Biz de Türkiye'nin Sabancı'sı olarak, bu inançtan hareketle üstümüze düşen sorumluluğu yerine getirmek için ekonomiden sanata her alanda hızımızı kesmeden ülkemize yatırım yapmayı sürdürdük. 90 yılı aşkın süredir olduğu gibi, bundan sonra da toplumumuz ve ekonomimiz için değer yaratmaya büyük bir kararlılıkla devam edeceğiz."


-"Bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz"


Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ise "15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde, vatanımız, bağımsızlığımız ve demokrasi için canını vermiş bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ülkenin yüz yüze kaldığı tehditlere bedenleriyle siper olan vatandaşlara karşı herkesin sorumluluk taşıdığını vurgulayan Eczacıbaşı, yaşananların tekrarına izin verilmemesi, ülke ve gelecek için daha büyük değer üretilmesi, bir gün öncesinden daha iyi olmak üzere yorulmadan ve kararlılıkla çaba gösterilmesi gerektiğini dile getirdi.

Açıklamada Eczacıbaşı'nın şu görüşlerine de yer verildi:

"Birlik içinde ortaya koyduğumuz güçlü iradenin, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da, her türlü engeli aşmamızı sağlayacağına, kalkınma ve refahımıza katkı sunacağına inanıyoruz. Bu inancımız, Türkiye'nin geleceğine duyduğumuz sonsuz güven ve iyimserlikten gücünü alıyor."



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.