2015 Yılındaki Vergi Artışları Yüzde 10.11 Olacak

İSTANBUL, 3 Kasım () - Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Ekim enflasyonunu açıklamasıyla birlikte, 2015 yılında vergi oranlarındaki artışlar da belirlenmiş oldu. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerine göre gelecek yılın...

03 Kasım 2014 Pazartesi 12:57
2015 Yılındaki Vergi Artışları Yüzde 10.11 Olacak






İSTANBUL, 3 Kasım () - Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Ekim enflasyonunu açıklamasıyla birlikte, 2015 yılında vergi oranlarındaki artışlar da belirlenmiş oldu.

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerine göre gelecek yılın vergilerinin artışında esas alınacak yeniden değerleme oranını yüzde 10.11 olacak.

Vergi artışları ve yeniden değerleme oranı, TÜİK'in belirlediği Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi'nin Ekim ayındaki 12 aylık ortalamalarına göre belirleniyor.

TÜİK'in bugün yaptığı açıklamaya göre, yurtiçi üretici fiyatları endeksinin Ekim'de aylık bazda yüzde 0.92, yıllık bazda yüzde 10.10 ve 12 aylık ortalamalar göre yüzde 10.11 arttı.

Yeniden değerleme oranı doğrultusunda, çevre temizlik vergisi dışında kalan taşıt vergileri, harçlar, damga vergisi, cezalar ve değerli kağıtlar ile defter tutma hadleri yüzde 10.11 artırılacak.

Bu durumda araçlar için uygulanan motorlu taşıtlar vergisinden, emlak vergisine tabi değerlere ve pasaportlara kadar birçok mal ve hizmette belirlenen oranda vergi artışı olacak.

Çevre temizlik vergisi ise yeniden değerleme oranının yarısı kadar ve yüzde 5.05 artırılacak.

2015 yılına ilişkin vergi artışlarının belirleneceği yeniden değerleme oranı Maliye Bakanlığı'nın tebliği olarak Resmi Gazete'de yayımlanacak.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.