3. Köprü zammı gecikmedi

Nakliyeciler Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçiş ücretini ürünlere yansıtmaya başladı..

19 Ekim 2016 Çarşamba 06:15
3. Köprü zammı gecikmedi






Nakliyeciler Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçiş ücretini ürünlere yansıtmaya başladı..
Nakliyecilerin taşıma fiyatlarına yaptığı köprü zam, damacana sudan meyve ve sebzeye, mobilyadan nakliyeye kadar pek çok üründe fiyat artışına neden oldu.

3. Köprü ücretlerini fiyatlarına yansıtanlardan biri de mobilyacılar. Anadolu yakasında satış yapan mobilyacılar da nakliyeden kaynaklanan 300 liralık ücreti ürünlere yansıtmak zorunda kaldıklarını söylüyor. Sancaktepe'de mobilyacılık yapan Hakan Ayas, hem uzayan yol hem de geçiş ücretinin yüksekliği nedeniyle mobilya nakliye ve taşıma maliyetlerinin arttığını, bunu da ürüne yüzde 10 olarak yansıttıklarını söyledi..
Üretici ile market arasında fiyatları artıran zincir halkasına 3. Köprü de eklendi. TÜMESKOM Başkanı Burhan Er, "Antalya'dan İstanbul Hali'nin kapısına bin 500 liraya gelen araç, bugün 3. Köprü nedeniyle bin 800 liraya geliyorsa bu durumu ürüne yansıtmak zorunda kalıyorum. Artan mazot da olsa, köprü de olsa, yol da olsa değişmez. Fiyat artışı ürüne yansır" diye konuştu. Er, bu durumun market rafında da zam olarak sonuçlanacağını ifade etti..
Hayat Su Beylikdüzü bayisi, "9.75 TL olan 19 litrelik damacana su, 2 gün önce 10.40 TL oldu. Firmadan bize aktarılan bilgiye göre 3. Köprü geçiş ücretlerinin yüksek olması nedeniyle damacana başına 0.65 liralık zam yapıldı" dedi. Danone Hayat Su tüketici yetkilileri de zammı doğruladı..

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.