AA Finans Cari İşlemler Açığı Beklenti Anketi sonuçlandı

- Ekonomistlerin ağustos ayı cari işlemler açığı beklentisinin ortalaması 1,8 milyar dolar oldu - Ankete göre, cari işlemler açığının bu yıl 39,5 milyar dolar düzeyinde gerçekleşmesi bekleniyor

09 Ekim 2017 Pazartesi 18:08
AA Finans Cari İşlemler Açığı Beklenti Anketi sonuçlandı






İSTANBUL (AA) - AA Finans Cari İşlemler Açığı Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistlerin ağustos ayı cari işlemler açığı beklentisi 1,8 milyar dolar oldu.

AA Finans'ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından 11 Ekim Çarşamba günü açıklanacak Ağustos 2017 Ödemeler Dengesi verilerine ilişkin beklenti anketi, 17 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ankete göre, ekonomistlerin ağustos ayı cari işlemler açığı beklentisinin ortalaması 1,8 milyar dolar olarak hesaplandı. Ekonomistlerin söz konusu dönem için cari işlemler açığı beklentisi 4,3 milyar dolar ile 700 milyon dolar aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin 2017 sonuna ilişkin cari işlemler açığı beklentisinin ortalaması ise 39,5 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti. Ankete katılan ekonomistlerin yıl sonu cari işlemler açığına yönelik tahminleri arasında en yüksek beklenti 44 milyar dolar, en düşük beklenti ise 37,3 milyar dolar oldu.

Cari işlemler açığı temmuz ayında 5 milyar 121 milyon dolar, 12 aylık cari işlemler açığı ise 37 milyar 112 milyon dolar düzeyinde gerçekleşmişti.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.