AA Finans Cari İşlemler Açığı Beklenti Anketi sonuçlandı

- Ekonomistlerin haziran ayı cari işlemler açığı beklentisinin ortalaması 4 milyar 410 milyon dolar oldu - Ankete göre, cari işlemler açığının bu yıl 38 milyar 490 milyon dolar düzeyinde gerçekleşmesi bekleniyor

09 Ağustos 2017 Çarşamba 15:57
AA Finans Cari İşlemler Açığı Beklenti Anketi sonuçlandı






İSTANBUL (AA) - AA Finans Cari İşlemler Açığı Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistlerin haziran ayı cari işlemler açığı beklentisi 4 milyar 410 milyon dolar oldu.

AA Finans'ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından 11 Ağustos Cuma günü açıklanacak Haziran 2017 Ödemeler Dengesi verilerine ilişkin beklenti anketi, 11 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ankete göre, ekonomistlerin haziran ayı cari işlemler açığı beklentisinin ortalaması 4 milyar 410 milyon dolar olarak hesaplandı. Ekonomistlerin söz konusu dönem için cari işlemler açığı beklentisi 3 milyar 250 milyon dolar ve 7 milyar dolar aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin 2017 sonuna ilişkin cari işlemler açığı beklentisinin ortalaması ise 38 milyar 490 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti. Ankete katılan ekonomistlerin yıl sonu cari işlemler açığına yönelik tahminleri arasında en yüksek beklenti 40 milyar dolar, en düşük beklenti ise 35 milyar 300 milyon dolar oldu.

Cari işlemler açığı mayıs ayında 5 milyar 242 milyon dolar, 12 aylık cari işlemler açığı ise 35 milyar 340 milyon dolar düzeyinde gerçekleşmişti.

Anahtar Kelimeler:
Cari Işlmeler Açığı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.