ABD “dünyanın en büyük petrol üreticisi“ unvanını aldı

ABD, petrol üretiminde geçen yıl dünyadaki en büyük artışı kaydederek bugüne kadar üretimini üç yıl ardı ardına en az 1 milyon bpd artıran ilk ülke olarak dünyanın en büyük petrol üreticisi unvanını aldı

30 Haziran 2015 Salı 12:45
ABD “dünyanın en büyük petrol üreticisi“ unvanını aldı






ABD “dünyanın en büyük petrol üreticisi“ unvanını aldı

Amerika sonunda Dünyanın en büyük petrol üreticisi ülke konumuna yükseldi. Enerji kaynaklarını ele geçirmek için son 25 yıldır dünyayı kan gölüne çeviren ABD sonunda üretim konusunda Suud'ları bile geride bıraktı.
ABD, petrol üretiminde geçen yıl dünyadaki en büyük artışı kaydederek bugüne kadar üretimini üç yıl ardı ardına en az 1 milyon bpd artıran ilk ülke olarak dünyanın en büyük petrol üreticisi unvanını Suudi Arabistan’dan devraldı.

BP Dünya Enerji İstatistikleri Raporu verilerine göre, küresel petrol üretimi, küresel tüketimin iki katından fazla büyüme ile yüzde 2.3'e karşılık gelen günde 2.1 milyon varil (bpd) arttı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) dışındaki üretim günlük 2.1 milyon varil artarak veri setindeki en yüksek artışı kaydetti.

Üretim artışında, ABD ile birlikte, Kanada 310 bin varil ve Brezilya 230 bin varil 2014’te rekor düzeylere ulaştılar. OPEC üretimi yerinde sayarken grubun küresel üretimden aldığı pay da yüzde 41 ile 2003’ten bu yana en düşük seviyesine indi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.