Abd Ekonomisinde Büyüme Beklentileri Aştı

İSTANBUL, 30 Ekim () - ABD ekonomisi, üçüncü çayrekte beklentilerin üzerinde büyüdü. Buna karşılık, geçen hafta işsizlik maaşı başvuruları da öngörülenden hafif yüksek çıktı. ABD Merkez Bankası'nın (Fed), faiz artışı miktar...

30 Ekim 2014 Perşembe 15:09
Abd Ekonomisinde Büyüme Beklentileri Aştı






İSTANBUL, 30 Ekim () - ABD ekonomisi, üçüncü çayrekte beklentilerin üzerinde büyüdü. Buna karşılık, geçen hafta işsizlik maaşı başvuruları da öngörülenden hafif yüksek çıktı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed), faiz artışı miktar ve zamanlamasında temel referans olarak kullanacağını açıkladığı önemli veriler açıklandı.

Buna göre, ABD ekonomisi yılın üçüncü çeyreğindeki büyüme, yüzde 3.0 olan beklentilere karşılık, yüzde 3.5 olarak açıklandı.

Fed'in referans olarak alacağı bir diğer gösterge olan işsizlik oranının öncü göstergelerinden işsizlik maaşı başvuruları ise, geçen hafta 283 bin kişilik beklentiye karşılık 287 bin olarak açıklandı.

Bunun yanında Fed'in bir diğer referansı olan enflasyona ilişkin öncü gesterge olan kişisel tüketim harcamalarındaki artış da beklentiler doğrultusunda yüzde 1.4 olarak gerçekleşti.

ABD ekonomisinde işlerin Fed'in istediği gibi geliştiğini gösteren verilerin açıklanmasının ardından, dolardaki yükseliş hız kazandı. Euro/dolar paritesi 1.26'nın da altına gerileyerek 1.2554 düzeyine kadar indi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.