ABD verisinin ardından dolar 2.6325 lira ile yeni tarihi zirvede

İstanbul, 6 Mart () - ABD'de faiz artışlarının başlayabileceğini gösteren ekonomik verilerin açıklanmasının ardından dolar 2.6325 lira ile yeni tarihi zirvesine çıktı. Açıklanan verilere göre ABD'de işsizlik beklentilerden da daha olumlu...

06 Mart 2015 Cuma 16:37
ABD verisinin ardından dolar 2.6325 lira ile yeni tarihi zirvede






İstanbul, 6 Mart () - ABD'de faiz artışlarının başlayabileceğini gösteren ekonomik verilerin açıklanmasının ardından dolar 2.6325 lira ile yeni tarihi zirvesine çıktı.

Açıklanan verilere göre ABD'de işsizlik beklentilerden da daha olumlu geldi. Piyasa analistleri ve ekonomistler işsizliğin yüzde 5.6'ya gerilemesini beklerken, yüzde 5.5 düzeyine indiği açıklandı. Veriler, ABD'de istihdamın da beklenenden daha çok arttığını ortaya koydu.

ABD'de faiz artışının beklenenden de yakın zamanda başlayabileceğini gösteren bu verilerin açıklanmasının ardından, Erdoğan'ın açıklamalarıyla 2.5770 düzeyine kadar çekilen dolar hızla tırmanarak 2.6325 liraya kadar çıktıktan sonra, 2.63 lira sınırında hareket etmeye başladı.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.