Abd'de Ekonomik Büyüme Beklenenden Yüksek Çikti

İSTANBUL, 25 Kasım () - ABD'de ekonomik büyümenin bu yılın üçüncü  çeyreğinde kaydettiği büyüme, daha önce açıklanan yüzde 3.5'ten yüzde 3.9 ile beklentilerin üzerine yükseltildi. Piyasa analistleri üçüncü çeyrekte büyümenin...

25 Kasım 2014 Salı 16:59
Abd'de Ekonomik Büyüme Beklenenden Yüksek Çikti






İSTANBUL, 25 Kasım () - ABD'de ekonomik büyümenin bu yılın üçüncü  çeyreğinde kaydettiği büyüme, daha önce açıklanan yüzde 3.5'ten yüzde 3.9 ile beklentilerin üzerine yükseltildi.

Piyasa analistleri üçüncü çeyrekte büyümenin yüzde 3.3 düzeyine indirilmesini bekliyorlardı. Aynı dönemde çekirdek kişisel tüketim harcamalarındaki (PCE) artış da beklendiği gibi yüzde 1.4 olarak açıklandı.

Verilerin açıklanmasının ardından euro, dolar karşısında, 1.24 dolar ile günün en düşük düzeylerine çekildi.

ABD Merkez Bankası, faiz artırımına başlamak için ekonomik büyümenin güç kazanmasını, enflasyonun mevcut sıfıra yakın düzeylerinin üzerine çıkmasını ve işsizlik oranlarının da yüzde 6.0 - 7.0 arasına çekilmesini ölçü olarak kabul ediyor.

ABD Merkez Bankası'nın faiz artırmasının ardından, dünyanın en büyük ekonomisinden, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu gelişmekte olan ülkelere kaynak akışının yavaşlaması bekleniyor.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.