ABD'de faiz artışının ertelenebileceği beklentisiyle dolar düştü (2)

(Gelişmeler eklendi.) İstanbul, 28 Nİsan () - ABD Merkez Bankası'nın zayıf ekonomik verilere bağlı olarak faiz artışlarını erteleyebileceği beklentileri ile dolar 2.67 liranın da altına gördü. Analistler, son dönemde açıklanan zayıf...

28 Nisan 2015 Salı 12:55
ABD'de faiz artışının ertelenebileceği beklentisiyle dolar düştü (2)






(Gelişmeler eklendi.)

İstanbul, 28 Nİsan () - ABD Merkez Bankası'nın zayıf ekonomik verilere bağlı olarak faiz artışlarını erteleyebileceği beklentileri ile dolar 2.67 liranın da altına gördü.

Analistler, son dönemde açıklanan zayıf ekonomik verilerin etkisiyle, ABD Merkez Bankası'nın faiz artışını erteleme sinyalini, yarın açıklanacak faiz kararına yansıtabileceğine dikkat çekiyorlar.

Dolardan çıkışın etkisiyle dün 1.0927 dolara kadar tırmanan euro bugün 1.0927 dolardan işlem gördü. Küresel piyasalarda gerileyen dolar, 2.6680 liraya kadar çekildikten sonra yeniden 2.67 liranın üzerine çıktı. Dolar, geçen Cuma günü 2.7435 lira ile tarihi rekor düzeye tırmanmıştı. Dolar karşısında güçlenen euro da 2.91 - 2.92 lira aralığında işyel görüyor.

Dövizdeki gevşeme, faizleri de aşağıya çekti ve iki yıllık gösterge tahvilin ortalama bileşik faizi dünkü kapanışta ulaştığı yüzde 10.31 düzeyinden yüzde 10.06'ya geriledi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.