Adana karpuzu yakında tezgahlarda; Hasat başladı

Yaz aylarının vazgeçilmez tadı karpuzda ilk yerli hasad Adana'da başladı. Kendine has tadı ve kokusu ile Adana karpuzunun kilosu bu yıl 1.7 liradan vatandaşa ulaşacak.

26 Nisan 2018 Perşembe 17:48
Adana karpuzu yakında tezgahlarda; Hasat başladı






Adana karpuzu yakında tezgahlarda; Hasat başladı

Türkiye'nin en büyük karpuz üreticisi Adana'da hasat dün başladı. Tadı ve kokusuyla yaz aylarının vazgeçilmez tadı Adana karpuzu bu yıl 1.7 liradan satılacak.

Dünya karpuz üretiminde Çin'den sonra ikinci sırada olan Türkiye'nin karpuz ihtiyacının yüzde 20'sini karşılayan Adana'da ilk hasat heyecanı başladı.

KİLOSU 1.7 LİRA

Karataş ilçesindeki Bahçe Mahallesi'nde kumsal topraklarda yetişen ve kilosu 1.7 liradan satılan karpuzlar, Türkiye'nin dört bir yanına gönderilmeye başlandı.

DEKAR BAŞINA 5 TON KARPUZ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, bu yıl Adana'da 120 bin dekar alanda karpuz üretimi yapıldığını söyledi. Tekin, Adana'da dekar başına ortalama 5 ton karpuz hasat edileceğini belirterek, Türkiye'nin toplam karpuz üretiminin yıllık 4 milyon ton civarında olduğunu, bunun yaklaşık 800 bin tonluk bölümünün Adana'da hasat edildiğini belirtti.

Tekin, Adana'da üretilen karpuzun doğal olduğunu vurgulayarak, "Piyasada ithal edilen İran karpuzları var. Fakat onlar görüntüsünden de belli olduğu üzere eskimiş bir görüntüsü var. Fakat Adana karpuzunun sapı taze ve daha lezzetli" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.