Albaraka Türk Uluslararası Hat Yarışması başladı

- Bankanın 2005 yılından beri üç yılda bir düzenlediği yarışmaya başvurular 2 Mart 2018'e kadar sürecek

27 Temmuz 2017 Perşembe 14:03
Albaraka Türk Uluslararası Hat Yarışması başladı






İSTANBUL (AA) - Albaraka Türk'ün üç yılda bir düzenlediği Albaraka Türk Uluslararası Hat Yarışmasına başvurular başladı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, geçmişten gelen kültürel mirası gelecek nesillere aktarmak, yüz yıllardır süregelen hat sanatını yaşatmak ve sanatçıları desteklemek için organize edilen yarışma, 2005 yılından beri düzenleniyor.

Bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen ve ana teması "dua" olan yarışmanın başvuruları "www.albarakahat.com" internet adresi üzerinden kabul ediliyor.

Hat sanatının ulusal ve uluslararası bilinirliğini arttırmayı hedefleyen yarışmanın jürisinde Prof. Dr. Uğur Derman, Hasan Çelebi, Prof. Dr. M. Hüsrev Subaşı, Yrd. Doç. Dr. Savaş Çevik, Ali Toy, Mehmed Özçay, Davut Bektaş gibi alanında tanınmış isimler yer alıyor.

Kur'an-ı Kerim'de ve hadislerde yer alan dua metinlerinden oluşan eserlerin değerlendirmeye alınacağı yarışmada celi sülüs, sülüs, sülüs-nesih, celi ta'lik ve celi divani dallarındaki eserler için birinciye 40 bin TL, ikinciye 30 bin TL, üçüncüye 20 bin TL ödül verilecek.

Dereceye giremeyen ancak jürinin uygun göreceği eserler ise 10 bin TL tutarında teşvik ödülü almaya hak kazanacak. Yarışmaya 2 Mart 2018'e kadar başvurular kabul edilecek.

Anahtar Kelimeler:
Albaraka Türk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.