Ali Demirhan; Avrasya'nın Davosu Erzurum olmalı

Ali Demirhan "Erzurum, Avrasya Ekonomik Formu için en ideal yer. Altyapısı, uluslararası toplantılara ev sahipliği yapacak konferans salonları ile Palandöken bölgenin en önemli merkezi' dedi.

27 Şubat 2015 Cuma 23:45
Ali Demirhan; Avrasya'nın Davosu Erzurum olmalı






Avrasya'nın Davosu Erzurum olmalı

Türkiye'nin gelişen ekonomik ve siyasi gücüyle Avrasya Ekonomi Formu düzenlemesi gerektiğini söyleyen işadamı Ali Demirhan "Erzurum, Avrasya Ekonomik Formu için en ideal yer. Altyapısı, uluslararası toplantılara ev sahipliği yapacak konferans salonları ile Palandöken bölgenin en önemli merkezi' dedi.

TÜRKİYE'NİN ORGANİZASYON YETENEĞİ VAR

Rusya başta olmak üzere Körfez Ülkeleri, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, Azerbaycan ve İran'ın böyle bir organizasyona katılabileceğini belirten Ali Demirhan şunları söyledi: "Dünya Ekonomik Formu'nun Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Avrupa Ayağı toplantılarının düzenlendiği 2012 yılında Türkiye önemli bir sınav verdi. Uluslararası ekonomik çevrelerdeki gücünü varlığını bu zirve ile pekiştirdi. G20  Dönem Başkanı ülke sıfatıyla yeni bir başlangıç yapılabilir. Türkiye, Rusya, Azerbaycan ve Körfez ülkeleri dünyanın yükselen ekonomileri Avrasya Ekonomik Formu organizasyonunda Türkiye kurucu ülke sıfatıyla organizasyon yeteneğini ortaya koymalıdır."

ERZURUM AVRASYA EKONOMİK FORMU İÇİN İDEAL
 

Erzurum'un 2011 Üniversiade ile tüm dünyaya damgasını vurduğunu söyleyen Demirhan "Daha fazla ara vermeden Erzurum'un uluslararası bilinirliliğini artıracak yeni etkinliklere, uluslararası organizasyonlara yönelmeliyiz. Avrasya Ekonomik Formu projesini bu açıdan çok önemli buluyorum. Ankara'da ekonomi yönetimi bu tarz organizasyonlarda büyük yeteneğe sahip. Erzurum ekonomisine büyük katkı sağlayacak böylesine önemli girişimlere hükümütemiz de her türlü desteği verecektir. Yerel yönetimlerimizin de destek vereceği Avrasya Ekonomik Formu'nun hayata geçirilmesi için çaba harcayacağım" dedi..

DÜNYA EKONOMİK FORMU NEDİR?

Dünya Ekonomik Formu aralarında Türkiye'nin de yer aldığı gelişmiş ekomoniye sahip ülkelerin katıldığı bir zirve olarak her yıl düzenleniyor. İsviçle'nin ev sahipliğinde yapılan toplantılarda Türkiye ilk kez 1988 yılında dönemin Başbakanı Turgut Özal'ın katılımıyla geniş şekilde temsil edildi. Forum 1971 yılında, Cenevre Üniversitesi'nde Prof. Klaus Schwab tarafından kuruldu
1987 yılında Dünya Ekonomik Forumu olarak adı değiştirildi ve uluslararası anlaşmazlıkları çözmek için bir platform sağlayarak etki alanını genişletmeye yöneldi.

Son Güncelleme: 27.02.2015 23:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.