Altay tankı üretimi için ilk kez sayı açıklandı

1990'lı yılların sonunda başlanan yerli tank üretiminde sona yaklaşılıyor. Otokar'ın prototipini ürettiği Altay Tankı için ilk 250 adetlik sözleşme dönemine geçildi.

25 Nisan 2018 Çarşamba 19:19
Altay tankı üretimi için ilk kez sayı açıklandı






Altay tankı üretimi için ilk kez sayı açıklandı

TSK'nın ana muharabe zırhlı aracı ihtiyacının karşılanması için prototip çalışması tamamlanan Altay Tankı için üretim aşamasına geçiliyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik modern tank tedariki çalışmaları 1990'lı yılların sonunda başladı. İlk aşamada yabancı tankların yerel ortakla Türkiye'de üretilmesi modeli üzerinde duruldu. Bu yöndeki arayışlar 2004 yılına kadar sürdü.

Savunma Sanayii İcra Komitesinin Mayıs 2004'te gerçekleştirilen toplantısında ise önemli bir değişikliğine gidildi. Buna göre, aralarında modern ana muharebe tankının da bulunduğu bir dizi proje için "milli imkanların azami kullanımıyla yurt içi üretimi ve özgün tasarımı esas alan yeni tedarik modellerinin oluşturulması" kararlaştırıldı.
Tankın teknik destek alınarak yerli ve milli imkanlarla üretilebileceğinin ortaya konulması üzerine prototip üretime yönelik düzenlenen ihaleyi Otokar kazandı. Otokar, tankın prototiplerini geliştirdi ve bunların testlerini başarıyla tamamladı.

Tankın 250 adetlik seri üretimi için çıkılan ihaleye Otokar, BMC ve FNSS teklif verdi.

Son Güncelleme: 25.04.2018 16:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.