Altın Fiyatları 4.5 Yılın En Düşük Düzeylerinde

İSTANBUL, 5 Kasım () - Doların küresel piyasalarda güçkazanması, güvenli limandaki kayıpları artırdı ve bir ons altın son 4.5 yılın en düşük düzeylerine kadar geriledi. Altının ons fiyatı Hong Kong Borsası'nda işlemlere 1,160 dolar...

05 Kasım 2014 Çarşamba 11:57
Altın Fiyatları 4.5 Yılın En Düşük Düzeylerinde






İSTANBUL, 5 Kasım () - Doların küresel piyasalarda güçkazanması, güvenli limandaki kayıpları artırdı ve bir ons altın son 4.5 yılın en düşük düzeylerine kadar geriledi.

Altının ons fiyatı Hong Kong Borsası'nda işlemlere 1,160 dolar sınırının hemen altında başladı. Altının kayıpları daha sonra hız kazandı.

Altının Hong kong'da başlayan kayıpları Londra'da da sürdü ve 1 ons altın, Nisan 2010 tarihinden bu yana en düşük düzey olan 1,144.01 dolara kadar geriledikten sonra 1,145 - 1,148 dolar aralığında hareket etmeye başladı.

KAPALIÇARŞI
Küresel piyasalardaki gelişmelerin etkisiyle, Kapalıçarşı'da külçe altının gramı 82 liraraya, çeyrek altın da 143 liraya düştü.

PETROL DE İNİŞTE
Suudi Arabistan'ın ABD'li müşterilerine yaptığı özel indirimlerin ardından Brent ham petrolünün kayıpları da hız kazandı.

Brent ham petrolünün varil fiyatı, Çin'de açıklanan zayıf verilerin ardından kayıplarını artırarak 1 doların üzerinde düşüşle ve 81.88 dolar düzeyine kadar geriledi.

Brent petrolün varili 80 dolara doğru inerken, ABD hafif hampetrolünün varil fiyatı da 77 doların da altına inerek 76.62 dolara kadar indi.

DOLAR 2.23'ÜN ÜSTÜNDE
Petrol fiyatlarındaki düşüşün desteğiyle dolar karşısında 2.23 düzeyinin altında tutunan liranın direnci, doların genel yükselişi karşısında biraz gevşedi.

Güne 2.2260 - 2.2280 lira dolayında başlayan dolar endeksi 4.5 yılın en yüksek düzeyine yükselince, gelen alımlarla yeniden 2.23 liranın üzerine çıktı ve 2.2387 lira ile 2.24 sınırına yaklaştı.

ABD SEÇİMLERİ VE PİYASALAR
ABD'deki seçim sonuçları da piyasalar üzerinde etkili oldu. ABD'de dün yapılan ara dönem seçimlerin sonuçlarına göre Cumhuriyetçilerin Senato'da çoğunluğu elde etmeleri, borsaları yukarı yönlü destekledi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.