Altın Fiyatları Dört Yılın En Düşük Düzeylerinde (2)

(Gelişmeler ve ayrıntılar eklendi.) İSTANBUL, 5 Kasım () - Doların küresel piyasalarda güçkazanması, güvenli limandaki kayıpları artırdı ve bir ons altın 1,150 doların da altına indi. Altının ons fiyatı Hong Kong Borsası'nda işlemlere...

05 Kasım 2014 Çarşamba 09:50
Altın Fiyatları Dört Yılın En Düşük Düzeylerinde (2)






(Gelişmeler ve ayrıntılar eklendi.)
İSTANBUL, 5 Kasım () - Doların küresel piyasalarda güçkazanması, güvenli limandaki kayıpları artırdı ve bir ons altın 1,150 doların da altına indi.

Altının ons fiyatı Hong Kong Borsası'nda işlemlere 1,160 dolar sınırının hemen altında başladı. Altının kayıpları daha sonra hız kazandı ve 1 ons altın 1,148.15 dolara kadar geriledikten sonra 1,148 - 1,150 dolar aralığında hareket etmeye başladı.

KAPALIÇARŞI
Küresel piyasalardaki gelişmelerin etkisiyle, Kapalıçarşı'da külçe altının gramı 82 liraraya, çeyrek altın da 143 liraya düştü.

PETROL İNİŞTE
Brent ham petrolünün varil fiyatı da, arzın bol olduğu piyasada petrol talebiyle ilgili endişelerin artmasıyla 83 doların da altına inerek 82.48 dolar düzeyine kadar düştü.

Petrol fiyatlarındaki düşüşün desteğiyle dolar karşısında 2.23 düzeyinin altında tutunan liranın direnci, doların genel yükselişi karşısında biraz gevşedi.

DOLAR 2.23'ÜN ÜSTÜNDE
Güne 2.2260 - 2.2280 lira dolayında başlayan dolar gelen alımlarla yeniden 2.23 liranın üzerine çıktı.

ABD para birimi 2.2320 liranın üzerinde hareket ederken, euro da 2.80 liranın hemen altında işlem gördü.

ABD SEÇİMLERİ
ABD'deki seçim sonuçları da piyasalar üzerinde etkili oldu. ABD'de dün yapılan ara dönem seçimlerin sonuçlarına göre Cumhuriyetçilerin Senato'da çoğunluğu elde etmeleri, borsaları yukarı yönlü destekledi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.