Altın Fiyatları Dört Yılın En Düşük Düzeylerinde

İSTANBUL, 5 Kasım () - Doların küresel piyasalarda güçkazanması, güvenli limandaki kayıpları artırdı ve bir ons altın 1,150 doların da altına indi. Petrol fiyatlarının, Suudi Arabistan'ın ABD'li müşterilerine yaptığı indirimle yeniden...

05 Kasım 2014 Çarşamba 09:02
Altın Fiyatları Dört Yılın En Düşük Düzeylerinde






İSTANBUL, 5 Kasım () - Doların küresel piyasalarda güçkazanması, güvenli limandaki kayıpları artırdı ve bir ons altın 1,150 doların da altına indi. Petrol fiyatlarının, Suudi Arabistan'ın ABD'li müşterilerine yaptığı indirimle yeniden inişe geçmesi, cari açığın azalacağı beklentisiyle liraya yaradı.

Altının ons fiyatı Hong Kong Borsası'nda 1,160 dolar sınırının hemen altında başladığı işlemlere, kapanışa doğru hızlı düşüşle 1,148.15 dolara kadar geriledi.

Brent ham petrolünün varil fiyatı da, arzın bol olduğu piyasada petrol talebiyle ilgili endişelerin artmasıyla 83 doların da altına inerek 82.48 dolar düzeyine kadar düştü.

Lira ise, petrol fiyatlarındaki düşüşün desteğiyle, kürüsel piyasalarda yükselen dolar karşısında 2.23 düzeyinin altında tutunuyor. Dolar, 2.2260 - 2.2280 lira bandında hareket ederken, euro da 2.80 liranın hemen altında işlem görüyor.

ABD'deki seçim sonuçları da piyasalar üzerinde etkili oldu. ABD'de dün yapılan ara dönem seçimlerin sonuçlarına göre Cumhuriyetçilerin Senato'da çoğunluğu elde etmeleri, borsaları yukarı yönlü destekledi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.