Anadolu Efes ve AB InBev'in Rusya ve Ukrayna operasyonları birleştiriliyor

- Açıklamadan: - "Bu birleşme ile tüketiciler için daha geniş bir marka portföyü ve bira çeşitliliği sunularak Rusya ve Ukrayna bira pazarlarında lider konumda olmak amaçlanmaktadır" - "İşlemin tamamlanmasının ardından, birleşmiş şirketin finansalları Anadolu Efes'in finansallarına tam konsolide edilecektir" - Anadolu Grubu ve Anadolu Efes Yönetim Kurulu Başkanı Özilhan: - "İlgili pazarlardaki operasyonlarımızın, uzmanlıklarımızın ve en iyi uygulamalarımızın birleşmesi potansiyel büyüme fırsatlarını yakalamamızı sağlayacak"

09 Ağustos 2017 Çarşamba 11:11
Anadolu Efes ve AB InBev'in Rusya ve Ukrayna operasyonları birleştiriliyor






İSTANBUL (AA) - Anadolu Efes ve merkezi Belçika'da bulunan Anheuser Busch InBev SA/NV (AB InBev), şirketlerin Rusya ve Ukrayna'daki operasyonlarının yarı yarıya birleşmesine yönelik bağlayıcı olmayan bir anlaşmaya vardıklarını duyurdu.

Anadolu Efes'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, bağlayıcı olmayan anlaşmanın, AB InBev'in SABMiller ile Ekim 2016'da birleşmesinin bir parçası olarak Anadolu Efes'in yüzde 24 hissesine sahip olmasının akabinde gerçekleştiği belirtilerek, işlemin "due diligence (ayrıntılı inceleme aşaması)" sürecinin tamamlanması ile Rusya ve Ukrayna'dan alınacak yasal onaylara tabi olacağı bildirildi.

Şirketlerin Rusya ve Ukrayna'daki operasyonlarının birleşmesi sonucunda hem Anadolu Efes'in hem de AB InBev'in bu pazarlardaki rekabetçi konumlarının güçleneceği ve bu sayede ürünlerin daha fazla büyüme potansiyeline sahip olacağı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu birleşme ile tüketiciler için daha geniş bir marka portföyü ve bira çeşitliliği sunularak Rusya ve Ukrayna bira pazarlarında lider konumda olmak amaçlanmaktadır. İşlemin tamamlanmasının ardından, birleşmiş şirketin finansalları Anadolu Efes'in finansallarına tam konsolide edilecektir. Bunun sonucu olarak da, AB InBev Rusya ve Ukrayna operasyonlarını konsolide etmeyi durdurarak bu işlem sonucunda oluşan yatırımını öz kaynak yöntemi ile muhasebeleştirmeye başlayacaktır."


- "Şirketin yönetim kurulu başkanı Tuncay Özilhan olacak"


Birleşmiş şirketin isminin AB InBev-Efes olmasının amaçlandığına işaret edilen açıklamada, Anadolu Efes ve AB InBev'in Yönetim Kurulu'nda eşit sayıda üye ile temsil edileceği, şirketin yönetim kurulu başkanının ise şu an aynı zamanda Anadolu Grubu ve Anadolu Efes Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Tuncay Özilhan'ın olacağı bilgisi verildi.

Açıklamada, "Hem Anadolu Efes hem de AB InBev, AB InBev Rusya ve Ukrayna'daki mevcut operasyonunun başkanı Dmitry Shpakov'u AB InBev-Efes şirketinin Üst Yönetici (CEO) adayı olarak ve Efes-Rus'un şu anki genel müdürü Roy Cornish'i şirketin Mali İşler Müdürü (CFO) adayı olarak aday göstermek için prensipte anlaşmışlardır." ifadelerine yer verildi.


- "Birleşmenin tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyoruz"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Anadolu Grubu ve Anadolu Efes Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, "AB InBev ile olan ilişkimizi daha da güçlendirmekten memnuniyet duyuyor, ilgili pazarlardaki operasyonlarımızın, uzmanlıklarımızın ve en iyi uygulamalarımızın birleşmesi potansiyel büyüme fırsatlarını yakalamamızı sağlayacak olmakla beraber hem Anadolu Efes hem AB InBev hissedarlarına önemli bir değer katacağına inanıyoruz." yorumunu yaptı.

AB InBev İcra Kurulu Başkanı Carlos Brito da "Bugünkü duyuru AB InBev ve Anadolu Efes'in stratejik ortaklığını ilerletmek için önemli bir adım olmakla beraber ve Rusya ve Ukrayna'daki tüketicilere geniş bir yelpazede bira seçenekleri sunmak için bu başarılı birleşmenin tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Verilen bilgiye göre, hem Anadolu Efes hem AB InBev bağlayıcı anlaşmalar üzerinde çalışmalara başlayacak, ilgili duyurular süreç dahilinde usulüne uygun şekilde yapılacak. Sürecin 2018 yılının ilk yarısında tamamlanması öngörülüyor. İşlemin tamamlanmasına kadar, hem Anadolu Efes'in hem AB InBev'in Rusya ve Ukrayna'daki faaliyetleri her zamanki gibi ve ayrı devam edecek. Anlaşmanın şartları ise açıklanmayacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.