ATO'DAN 500 MİLYAR DOLARLIK HEDEF İÇİN İHRACAT ATAĞI

KURULUŞUNUN 120'nci yılını kutlayan Adana Ticaret Odası'nın (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, 2023'te 500 milyar dolarlık ihracat hedefinin gerçekleşmesi amacıyla hazırladıkları yol haritası kapsamında ihracat yapmaya çalışan...

27 Aralık 2014 Cumartesi 12:01
ATO'DAN 500 MİLYAR DOLARLIK HEDEF İÇİN İHRACAT ATAĞI






KURULUŞUNUN 120'nci yılını kutlayan Adana Ticaret Odası'nın (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, 2023'te 500 milyar dolarlık ihracat hedefinin gerçekleşmesi amacıyla hazırladıkları yol haritası kapsamında ihracat yapmaya çalışan firmaları harekete geçirdiklerini söyledi.
Kentteki üretim ve 2 milyar dolar seviyesindeki ihracat payını arttırmak için çalışmalara hız verdiklerini belirten Atila Menevşe, bu çerçevede eğitim ve uygulamaya dayalı faaliyetler gerçekleştirdiklerini kaydetti. İhracat yolunun eğitimden geçtiğini vurgulayan Atila Menevşe, "Bu nedenle önce çantaları kapıp, ülke ülke gezmek yerine ihracat yapmak isteyen üyelerimizi eğitimden geçirdik. Gerek ihracat yapmak isteyen firmaların sahiplerini gerekse ihracat departmanlarında çalışan elemanları ayrı ayrı eğittik. 2023'te 500 milyar dolarlık ihracatı hedefleyen hükümetin, bu alanda vermiş olduğu destekleri inceledik" dedi.
'PROGRAMDAN YARARLANDIK'
Ekonomi Bakanlığı'nın ihracatçıların yurtdışına çıkıp mal satmasını teşvik eden 'Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme Programı'ndan yararlanmayı uygun bulduklarını bildiren Menevşe, "Bu proje, ortak pazar araştırmaları, pazar ziyaretleri, küme tanıtım faaliyetleri, ticaret heyetleri, yurt dışı fuar ziyaretleri, eşleştirme gibi organizasyonlar için her bir program bazında 150 bin dolara kadar, yurt dışındaki alıcı firmaların Türkiye'den alım yapmaları amacıyla düzenlenen alım heyeti için her program bazında 100 bin dolara kadar olan giderlerin yüzde 75'ine kadarının karşılanmasını öngörüyor" diye konuştu.
'KRİZE RAĞMEN BÜYÜK İLGİ'
Yaptıkları eğitim çalışmalarına katılan ve tamamlayan ATO üyelerine sektörlerine göre ihracat yapılabilecek ülkeleri belirlediklerini aktaran Atila Menevşe, şunları kaydetti:
"İlk etapta mobilyacılar için Rusya, makina ve yedek parça sektörü için de Polonya'yı uygun bulduk. Sektör temsilcileriyle iki ülkeye gerçekleştirdiğimiz ziyaret, ihracatın geliştirilmesi noktasında önemliydi. Rusya'daki ekonomik krize karşın firmalarımızın yaptığı ikili işbirliği görüşmelerine yoğun ilgi oldu. Bu ilginin aynı hafta içinde ihracata dönüştüğüne de tanık olduk. Moskova'da dünyanın önde gelen organizasyonlarından biri olarak gösterilen 'Moskova MEBEL 2014'e katıldık. Petersburg kentinde düzenlenen 'Peterfood 2014 Gıda Fuarı'na katılan üyelerimiz de ürettikleri ürünlerin dünya pazarlarına taşınmasına yönelik önemli bir adım attı. Başlattığımız ihracat hamlesinin yelpazesini daha geliştirerek Adana'da ürettiğimiz ürünlerin dünya pazarlarına ulaşmasını sağlamak istiyoruz. Sağlam temeller üzerine oturan bu hamle artarak katma değere dönüşecek. 2015 yılının 2014'e oranla daha fazla ihracat, daha fazla kazanç ve daha refah bir Adana oluşturmasını diliyoruz."


FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.