ATO'dan 'yerli ve milli üretim' girişimi

ATO Başkanı Baran, "Yerli ve milli üretim konusunda farkındalığın artırılarak somut adımlar atılmasını, yerli ve milli üretimi destekleyecek politikalar üretilmesini ve uygulanmasını istiyoruz." dedi.

05 Şubat 2018 Pazartesi 11:57
ATO'dan 'yerli ve milli üretim' girişimi






ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının himayesinde ATO tarafından yarın gerçekleştirilecek "Teknolojik Dönüşümde Kamu Alımlarının Rolü: Yerli ve Milli Üretim" temalı konferansın önemini anlattı.

"Amacımız yerli ve milli üretimin ülkemiz açısından taşıdığı değere dikkat çekmek"

Yerli ve milli üretim konusunda uzun zamandır çalışmalar yürüttüklerini anımsatan Baran, Türkiye'deki ticaret odaları arasında bu konuda özel ihtisas komisyonu kuran ilk oda olduklarını söyledi.

Baran, söz konusu komisyonun 2013'te faaliyetlerine başladığına işaret ederek, "2014 yılında 'Kamu Alımlarında Yerli Katkı ve Offset Uygulamaları Paneli', Mayıs 2016'da ise OSTİM iş birliğiyle 'Kamu Alımlarında Sanayi İşbirliği Programı Konferansı'nı gerçekleştirdik. Her ikisi de geniş katılımla yapıldı. Panel ve konferanstan çıkan sonuçları devletimizin ilgili kademeleriyle paylaştık. 6 Şubat'ta TOBB Konferans Salonu'nda düzenleyeceğimiz 'Teknolojik Dönüşümde Kamu Alımlarının Rolü: Yerli ve Milli Üretim' konulu konferansımızı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın himayesinde yapacağız. Amacımız yerli ve milli üretimin ülkemiz ve geleceğimiz açısından taşıdığı değere dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak, kamu alımlarında yerlileşmeyi ve teknoloji transferini teşvik etmek, kamu alımları yoluyla yerli sanayinin geliştirilmesini sağlamak." diye konuştu.

"Payımıza düşen sorumlulukları yerine getiririz"

Yerli ve milli üretim konusunda kamu ve özel sektörün üzerine düşen sorumlulukları bulunduğunu belirten Baran, "Yerli ve milli üretim konusunda farkındalığın artırılarak bu konuda somut adımlar atılmasını, yerli ve milli üretimi destekleyecek politikalar üretilmesini ve uygulanmasını istiyoruz. Özel sektör olarak bizler güçlü Türkiye için yerli ve milli üretim konusunda payımıza düşen sorumlulukları yerine getiririz." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Dilara Zengin

Anahtar Kelimeler:
Ekonomi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.