Audi A3 yeni motoru ile göz dolduruyor

Son yıllarda kompak tasarımları ile rakipleri ile arasını açmaya başlayan Audi ailesinin yeni nesil motorlu aracı A3 satış listelerini zorluyor.

07 Kasım 2016 Pazartesi 15:21
Audi A3 yeni motoru ile göz dolduruyor






  
      Audi A3 yeni motoru ile göz dolduruyor
   Son yıllarda kompak tasarımları ile rakipleri ile arasını açmaya başlayan Audi ailesinin yeni nesil motorlu aracı A3 satış listelerini zorluyor.
   Audi modelleri arasında A3 konsepti ülkemizde bundan önce 1.6 dizel ,1.2  ve 1.4 benzinli modelleri ile satılan araç artık 3 silindirli 1.0 ps 116 beygir motoruyla yollarımızda.
   Sedan ve sporback modelleri ile satılan araç gerek yakıt tutumu gerekse performansı ile göz dolduruyor.
   Bu motorla A3 sıfırdan saatte 100 km hıza 9.7 saniyede çıkabiliyor, maksimum huzu ise saatte 206 km. 3 silindirli motorun kompakt tasarımı ve alüminyum krank muhafazası sadece 88 kg.  Şehir içinde 5.4 şehir dışında 4.0 litre yakıt tüketimi fabrika verilerine göre.
  
A3 iç dizaynına gelince.Araçın iç kısmı gerçekten teknoloji harikası.Gösterge panali istediğiniz şekilde size bilgi veriyor.İsterseniz analog sürati,isterseniz verimli yol tutuşu adı altında anlık tüm istatistikleri,isterseniz sade yol bilgilerini görmeniz mümkün.Yine araçta standart olarak sunulan direksiyon kumandalarından telefonunuza ulabilir,radyonuzu dinleyebilir ya da telefonunuzdan müzik dinlebilirsiniz.Diğital çift bölgeli klima son derece verimli ısıtma ve soğutma sağlıyor.Yine aracın havalandırma ızgaralarında uçaklarda gördüğümüz sistem göze çarpıyor.Havalandırma kapakçıklarını dilerseniz geniş açılı kullanabilirken ortadaki yuvarlak tuşları çektiğinizde direk tek noktaya havalandırma yapabiltesiniz ki bu özellik birçok otomobilde kullanılmıyor.
   A 3’ün diğer standart özelliklerini baktığımızda birçok araçta ekstra sayılan,yağmur sensörü,otomatik yanan kısa farlar standart olarak bulunmakta.Yine araçta yakıt ekonomisine büyük katkı sağlayan start-stop sistemide standart.Arka koltuk diz mesafesi yeterli.
  Aracın yol tutuşu gayet güzel.Hızlanması beklenenin üstünde.Ses izolasyonu gayet iyi.



Aracın artıları
Yakıt ekonomisi
Fiyatı

Aracın eksileri
Direksiyondaki kumandalardaki radyo ve telefon sistemini her çalıştırdığınızda tekrar dan ayarlamak

Bu kadar donanım içinde cruise control eksik kalmış.
 

Son Güncelleme: 07.11.2016 20:52
Anahtar Kelimeler:
AudiA3
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.