Avcı ve Gücenmez Portekiz'e hazırlanıyor

- Marmaris Rallisi'ne, son özel etapta yaşadığı mekanik arızayla veda eden yarış pilotları Yağız Avcı ve Bahadır Gücenmez, sezonu Portekiz'de düzenlenecek Avrupa Ralli Kupası finaliyle noktalayacak

26 Ekim 2017 Perşembe 14:25
Avcı ve Gücenmez Portekiz'e hazırlanıyor






İSTANBUL (AA) - Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) 2018 yarış takvimine dahil edilen Marmaris Rallisi'ne, son özel etapta yaşadığı mekanik arızayla veda eden, yarış pilotları Yağız Avcı ve Bahadır Gücenmez ikilisi, Portekiz'de düzenlenecek Avrupa Ralli Kupası finaliyle noktalamaya hazırlanıyor.

Peugeot’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Dünya Ralli Şampiyonası'nın 2018 yarış takvimine dahil edilen ve Balkan Ralli Kupası'nın final yarışı olan Marmaris Rallisi, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın start verdiği, yerli ve yabancı 48 otomobil ve 96 sporcunun mücadele ettiği rallide, ekipler iki gün boyunca 610 kilometre yol kat ederek 13 özel etapta yarıştı.

Rallinin ilk gününü 3. sırada tamamlayan Peugeot Türkiye destekli Neo Motorspor ekibi Yağız Avcı ve Bahadır Gücenmez, Peugeot 208 T16 R5’te yaşadıkları mekanik problem nedeniyle yarışı tamamlayamadı. Bu nedenle 11-12 Kasım'da Kocaeli Rallisi’nde start alamayacak olan ekip, 17-18 Kasım'da Portekiz'de düzenlenecek Avrupa Ralli Kupası finaliyle sezonu noktalayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Avcı, Marmaris Rallisi'nde şanssız olduklarını ve motor arızasıyla yarışa veda ettiklerini belirterek, son üç yarışlarının biraz talihsiz geçtiğini ve ikisinden puansız ayrılarak şampiyonluk şanslarını yitirdiklerini bildirdi.

Anahtar Kelimeler:
PeugeotWRCMarmaris Rallisi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.