AVM'lerde aynı markaya ait ikinci mağaza dönemi   

2018 yılıyla birlikte ekonomimizde yaşanan iyiye gidiş perakende sektöründe de kendini gösterdi.

27 Şubat 2018 Salı 09:07
AVM'lerde aynı markaya ait ikinci mağaza dönemi   






AVM'lerde aynı markaya ait ikinci mağaza dönemi   

   2018 yılıyla birlikte ekonomimizde yaşanan iyiye gidiş perakende sektöründe de kendini gösterdi. Satış ve cirosundan memnun olan markalar aynı alışveriş merkezlerinde ikinci hatta üçüncü mağazalarını açmaya başladı. Öyle ki ülkemizin en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Viaport Asia Outlet Shopping’te 8 marka ikinci mağazasını açarken Simit Sarayı üçüncü restoranını geçtiğimiz ay hizmete soktu. 224 mağazasında ayda yaklaşık 2 milyon kişi ağırlayan Viaport, Avrupa’nın en çok ziyaretçi çeken alışveriş merkezlerinden biri olarak öne çıkıyor.

   Türkiye’nin en büyük outlet alışveriş merkezlerinden biri olan Viaport Asia büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 22 bin metrekarelik yeni etabıyla ziyaretçilerine 50’ye yakın yeni marka sunan Viaport Asia, bu yıl toplam marka sayısını 224’ye yükseltti. Dünyanın en önemli markalarına ev sahipliği yapan Viaport’ta, Atasay,Defacto, Guess, LC Waikiki ve Mavi’nin de aralarında bulunduğu 9 marka ikinci mağazalarını açtı. Ziyaretçilerine açık alışveriş caddelerinde hizmet veren Viaport, outlet anlayışı sayesinde uygun alışveriş imkânı sunuyor.

   Türkiye’nin en önemli hazır giyim markalarından olan Koton, dünyadaki en büyük mağazasını Viaport’ta açtı. Kadın, erkek ve çocuk kategorileri başta olmak üzere tüm kategori ve koleksiyonların yer aldığı 4.700 metrekare alana sahip mağazada, yeni sezon koleksiyonlarının yanı sıra seri sonu ürünleri de bulunuyor. 1998 m2’sinin kadın, 1375 m2’sinin erkek ve 564 m2’sinin çocuk koleksiyonlarına ayrıldığı dünyanın en büyük Koton mağazası tek kattan oluşuyor. 

   Sepet doluluk oranı olarak Türkiye’deki en yüksek orana sahip alışveriş merkezlerinden biri olduklarını söyleyen Via DMC Genel Müdürü Ogün Turanlı bu durumu şöyle açıklıyor; “ Misafirlerimizin rahatı için her türlü ayrıntıyı titizlikle inceliyor ve ona göre hamleler yapıyoruz. Buraya alışverişe gelen bir aile sıkılmadan, eğlenerek alışverişini tamamlıyor. Çocuk, eğlence parkında oynarken anne, baba göl kenarında yemek yiyip, kahvelerini içebiliyor. Avrupa caddelerini andıran sokaklarımızda mutlu insanlar gördükçe bizler de mutlu oluyoruz”. Outlet konseptinin önemine de vurgu yapan Turanlı; “ Ayrıca outlet konseptine sıkı sıkı bağlıyız, markaların yüzde 70 outlet ürün bulundurma zorunluluğu var ve biz bunu denetliyoruz. Böylelikle misafirlerimiz kaliteli ürünü daha uygun fiyata satın alabiliyor” diye konuştu. Viaport’un marka karmasıyla herkese hitap edebilen bir alışveriş merkezi olduğunu belirten Turanlı; “ Viaport’ta Beymen, Hugo Boss, Escada, CamperGuess, Vakko ve Under Armour gibi luxury markalarla birlikte, her alışveriş merkezinde yer alan markaları bir arada görebilirsiniz. Biz herkese ve her keseye hitap eden bir alışveriş merkeziyiz bu kadar çok ziyaretçi ağırlamamızın en önemli nedenlerinden birinin marka çeşitliliği olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
AVMIkinci Mağaza Dönemi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.