AVM’lerde TL bazlı kira dönemi başlıyor mu

Son günlerde ateşi düşmeyen dolar karşısında iş dünyasından olumlu adımlar atılmaya başladı.

05 Aralık 2016 Pazartesi 15:21
AVM’lerde TL bazlı kira dönemi başlıyor mu






AVM’lerde TL bazlı kira dönemi başlıyor mu
    Son günlerde ateşi düşmeyen dolar karşısında iş dünyasından olumlu adımlar atılmaya başladı.
   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AVM’ler kiralarda TL’ye dönelim çağrısına ilk yanıt Ankara’da iki AVM’den geldi.
   Ankara’da bulunan Armada ve Panora alışveriş merkezleri AVM kiralarını TL üzerinden yapma kararı aldılar.
   AVM’lerde ticaret yapan şirketlerin dolar nedeniyle zorlandıkları ve biran evvel kiraların TL üzerinden yapılmasının taleplerine AVM sahiplerinin kulak vermesi bekleniyor.
   Bu konuda ilk adımı atan Armada AVM Yön.Kur.Baş.Rıfat Hisarçıklıoğlu “Dövizdeki hareketliliğe karşı her zaman kiracılarımızın yanında olduk.Armada Alışveriş Merkezi yatırımcısı olarak dolar ve euro olarak yapılmış kira sözleşmeleri isteyen kiracılarımız için TL’ye çevrilecektir.”dedi.
   Bu karara uyan bir diğer AVM olan Panora Gayrimenkul Yatırım ortaklığı’da yaptığı açıklamada “2009 Yılı Ocak ayından beri süregelen tavan kur uygulamasına rağmen,son dönemde döviz kurlarında meydana gelen yukarı yönlü sert hareketlilik sebebiyle dileyen iş ortaklarımızla yaptıüımız döviz bazlı kira sözleşmelerini TL bazlı olarak düzenleme uygulamasına geçileceğini bildiririz.”denildi.
   Bu örnek uygulamadan sonra gözler başta İstanbul olmak üzere diğer AVM sahiplerinin bu konuda alacağı olumlu karara çevrildi. 
 
Son Güncelleme: 05.12.2016 15:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.