Avrasya Tüneli zammında geri adım | Tepkiler artınca indirim geldi

Yılın ilk ayında şimdiye kadar yapılan en yüksek oranda zam haberine konu olan Avrasya Tüneli için vatandaşın tepkileri artınca yüzde 8'lik indirim geldi.

01 Şubat 2018 Perşembe 19:39
Avrasya Tüneli zammında geri adım | Tepkiler artınca indirim geldi






Avrasya Tüneli zammında geri adım | Tepkiler artınca indirim geldi

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine yüzde 18 oranında zam yapılması, vatandaşları çileden çıkardı. Sosyal medya üstünden yükselen tepkiler artınca, yüzde 8'lik indirim geldi.

Avrasya Tüneline indirim geldi. Tünel ücreti otomobiller için 21 TL'den 19.2 TL'ye çekildi. Devlet yüzde 18 olarak tünel geçişinden aldığı KDV'yi yüzde 8'e düşürdü. Aslında indirimi vatandaş yaptı. Vatandaşa hizmet için toplanan KDV düşürüldü.


21 TL olan Avrasya tüneli geçiş ücretine tepkiler büyüyünce tünel ücretinden alınan KDV yüzde 18’den yüzde 8’e çekildi. Tünel ücreti 21 TL’den 19 lira 20 kuruşa indi.

Avrasya Tüneli geçişindeki KDV indirimine ilişkin Arslan şu ifadeleri kullandı:

"Döviz kurundaki artış fiyata yansıdı. Avrasya Tüneli geçişlerinde uygulanan KDV oranı yüzde 18’den yüzde 8’e düşürüldü. Yapılan KDV düzenlemesiyle bu ücret küçük araçlar için 19,20 kuruş oldu.

Zam biraz yüksek bulundu, düzenleme olacak mı?

Elbetteki hiç zam yapmayalım isteriz. Döviz kurundaki artışa bağlı olarak 1 yıl sonra fiyatlar arttığında Avrasya'da diğerlerinden farklı olarak yılbaşında yansıttık. Avrasya'da farklı olan 2 ocak'tan 2 Ocak'a ancak 1 şubat olarak fazla oynamadan dolayı rakam yüksek çıktı. Uygulamaya başlayınca hesabını yaptık. Cumhurbaşkanı'na da arz ettik. Bir bakanlar kararı kurulu kararı çıkarmak için çalışmaları başlattık. Resmi gazetede yayımlanınca yarın gece itibariyle Avrasya tüneli geçişlerinde KDV’yi yüzde 18'den yüzde 8'e indireceğiz. Küçük araçlar için 19.20 TL olacak.

MİNİBÜSLER 28 LİRA 80 KURUŞ'A GEÇECEK

Minibüsler için 31 lira 50 kuruş olan ücret, 28 lira 80 kuruş olarak uygulanacak. Bir yıl boyunca bu ücretler geçerli olacak.

DÜZENLEME YARIN GECE İTİBARİYLE UYGULANACAK

Yarın gece itibariyle yüzde 18 olarak uyguladığımız Avrasya Tüneli geçişlerindeki KDV’yi  yüzde 8’e düşürmüş olacağız. Ki zaten vatandaşlardan topladığımız para KDV kısmı devlete gidiyor. Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüleri’nde zaten KDV’yi yüzde 8 olarak uyguluyorduk. Bu yapılan düzenleme ile Avrasya Tüneli de aynı düzeyde olacak."

Anahtar Kelimeler:
KDVAvrasya Tüneli Zammı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.