BAKAN EKER, İHRACATÇILARIN SORUNLARINI DİNLEDİ

Mustafa ERCAN- İbrahim MAŞE/MERSİN, () - GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Mersin'deki Akdeniz İhracatçılar Birlikleri'nde katıldığı 'Hububat, Bakliyat ve Yağlı Tohumlar Sektörü İhracatında Yaşanan Sorunlar ve Çözüm...

26 Aralık 2014 Cuma 13:15
BAKAN EKER, İHRACATÇILARIN SORUNLARINI DİNLEDİ






Mustafa ERCAN- İbrahim MAŞE/MERSİN, () - GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Mersin'deki Akdeniz İhracatçılar Birlikleri'nde katıldığı 'Hububat, Bakliyat ve Yağlı Tohumlar Sektörü İhracatında Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri' konulu toplantıda sektör temsilcilerinin sorunlarını dinledi.
2013 yılı tarım ürünleri ihracatı yıldızları ödül töreni ile Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nde ihracat konularının değerlendirileceği toplantıya katılmak üzere sabah saatlerinde Mersin'e gelen Bakan Mehdi Eker, ilk olarak valiliği ziyaret etti. Makamda şeref defterini imzalayan Eker, daha sonra beraberindekilerle Vali Özdemir Çakacak'tan brifing aldı. Burada bir açıklama yapan Eker, Mersin'in Türkiye'nin en önemli ihraç kapılarından biri olduğunu belirterek, "Mersin meyve, sebze konusunda, narenciye konusunda Türkiye'nin üretiminin çok önemli bir kısmını tek başına karşılayan bir il" dedi.
Keçi varlığı nedeni ile Mersin'in önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Eker, "Bu değerli varlıkları geliştirerek onların ekonomiye daha fazla katkısını temin etmeliyiz. Bu süreçte zaman zaman yaşanan meseleler olabiliyor. Onları nasıl birlikte aşarız, onları konuşacağız" diye konuştu.
Bakan Eker, daha sonra Akdeniz İhracatçı Birlikleri'ne geçti. Burada sektör temsilcilerinin katılımıyla 'Hububat, Bakliyat ve Yağlı Tohumlar Sektörü İhracatında Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri' toplantısına katılan Eker, başta Rusya sorunu olmak üzere belirli konularda sektör temsilcilerinin görüşünü aldı. Toplantıda konuşan Eker, sektör temsilcileri ve borsa üyeleri ile bir değerlendirme yapmak adına bir araya geldiklerini belirterek şunları söyledi:

"Gerek Türkiye'nin Rusya'daki durumu, gerek uluslar arası gelişmeler. Kuzey komşumuz Rusya federasyonu ile ticari partnerimiz olması hasebi ile oradaki bir takım gelişmelerin oraya yaptığımız ihracat veya onların uluslar arası piyasa ile olan bazı ilişkileri, içinden geçtikleri süreç, onların bizim üzerimizdeki bir takım etkileri ve muhtemel sonuçları, bundan sonra bizi ne şekilde etkiler, bu dahilde ne yaparız? Sektör mensupları ile değişik vesilelerle görüştüm. Mersin'de doğrudan sektör içerisinde bulunan sizlerle değerlendirme yapmak istedim. Sizin görüşlerinizi, önerilerinizi dinlemek istedim. Hem bizim tarım politikalarımız, bizdeki gelişmeler, uluslar arası gelişmeler ile ilgili sizlerle birlikte değerlendirme yapmak istedik. Toplantılarımızda bu konuları konuşacağız. Kendi görüşlerini dinleme fırsatı bulmuş olacağız."
Bakan Mehdi Eker'ın konuşmasının ardından toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.