Bakan Zeybekci: 6 Milyon 500 Bin Vatandaşımızı İş Sahibi Yaptık (3)

'TÜRKİYE BİLİM VE TEKNOLOJİ AÇIĞINI KAPATMAK ZORUNDADIR' Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TİM tarafından Şehitkamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen İnovayon Haftası etkinliklerinin açılış törenine katıldı. Törenin açılışında konuşan...

05 Kasım 2014 Çarşamba 17:19
Bakan Zeybekci: 6 Milyon 500 Bin Vatandaşımızı İş Sahibi Yaptık (3)






'TÜRKİYE BİLİM VE TEKNOLOJİ AÇIĞINI KAPATMAK ZORUNDADIR'
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TİM tarafından Şehitkamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen İnovayon Haftası etkinliklerinin açılış törenine katıldı. Törenin açılışında konuşan Zeybekci, Türkiye'nin bilim, teknoloji ve inovasyon açığının kapatmak zorunda olduğunu kaydederek, Türkiye'nin son dönemlerde ihracatta ciddi atılımlar yaptığını söyledi.
Türkiye'nin son 12 yılda 162 milyar dolarlık bir ihracatı yakaladığını belirten Zeybekci şunları söyledi:

"1980 yılından sonra rahmetli Turgut Özal'ın başlattığı ihracat, dışa açılım ve ihracata dayalı bir büyüme politikasıyla dünyanın dikkatini çekti. Son 12 yılda Türkiye 35 milyar dolardan 162 milyar dolara yürüyen bir ihracat hamlesini gerçekleştirdi. 3 bin 500 dolar kişi başı düşen milli gelirden 10 bin 800 dolarlık milli gelire Türkiye 230 milyar dolarlık bir milli gelirden 820 milyar dolarlık bir milli gelir seviyesine geldi. Türkiye bu arada çok önemli bir şey daha yaptı. hizmet gelirlerinde de Türkiye 2014 yılı itibariyle 50 milyar dolarlık bir rakama geldi. Türkiye sağlamış olduğu bu gelişmeyi edilgen bir ekonomiyle gerçekleştirdi. Gelecek Türkiye'sine ulaşmak için 2023 hedeflerine ulaşmak için artık dünya ile rekabet eden bir Türkiye üretmek zorundayız."
Bakan Zeybekci ve törene katılanlar daha sonra bu yıl 5'incisi düzenlenen halı desen tasarım yarışmasında dereceye giren yarışmacılara ödüllerini verdi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.