Bakanlıktan 431 projeye "ÇED olumlu" kararı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, geçen yıl, proje bedeli 82 milyar 829 milyon lira olan 431 faaliyet "ÇED olumlu" şeklinde değerlendirildi.

19 Şubat 2018 Pazartesi 13:05
Bakanlıktan 431 projeye






ANKARA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçen yıl 431 faaliyeti Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) bakımından "olumlu" olarak değerlendirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alınan bilgiye göre, ÇED kararları, ÇED yönetmeliği kapsamında yapılacak yatırımların çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesinde kritik önem taşıyor.

Bakanlık, 2017'de, proje bedeli 82 milyar 829 milyon lira olan 431 faaliyete "ÇED olumlu" kararı verdi. Uygun görülmeyen 106 faaliyet ise "iptal", "iade" veya "olumsuz" olarak değerlendirildi.

Bakanlık tarafından "ÇED olumlu" ya da "ÇED gerekli değildir" kararı verildikten sonra, proje sahibi tarafından nihai çevresel etki değerlendirmesi raporu veya proje tanıtım dosyasında taahhüt edilen hususlara uyulup uyulmadığı da ÇED izleme-kontrol ve denetim çalışmaları ile izleniyor.

Uygunsuzluk tespit edilmesi durumunda, taahhütlere uyulması için idari yaptırım uygulanıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.