Bank Asya için son kararı TMSF verecek

Bank Asya'nın TMSF'ye devri resmi gazetede yayımlandı. Bank Asya Genel Müdürlük binasına gelen TMSF yetkilileri sabaha karşı çalışmalarının ardından bankadan ayrıldı.

30 Mayıs 2015 Cumartesi 11:34
Bank Asya için son kararı TMSF verecek






Bank Asya için son kararı TMSF verecek


Dün gece yarısı yönetimi TMSF'ye geçen Bank Asya konusunda son kararı TMSF verecek. Bank Asya'ya el koyma sürecinin ardından ilk kez konuyla ilgili bilgi veren Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "BDDK, TMSF bağımsız. Bu sadece bir kurulun, BDDK`nın kararı değil, bunun arkasında teknik çalışmalar, raporlar vardır. Çok sağlam bir denetim raporu olmadan kurul bu tür kararları almıyor" dedi.

ALİ BABACAN'A SORULDU MU?

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 'kararın kendisine sorulup sorulmadığına' yönelik soruya, "BDDK, TMSF benimle ilgili kuruluşlar. Bir ülkenin hükümet başkanına, devlet başkanına da kritik şeylerde kamuoyundan bir süre önce kuşkusuz haber verilir" cevabını verdi.

Babacan şunları söyledi: BDDK, TMSF bağımsız. Kanunları tamamen bağımsız çalışmalarını gerektiriyor. Çok önemli gelişmeler hakkında kuşkusuz bize dönem dönem bilgi verirler. Biz derken bu kimdir? Bunlar çok kısıtlı sayıda kişilerdir. Bu konularla direkt ilgili hükümet üyesi ki bu durumda benim, BDDK, TMSF benimle ilgili kuruluşlar. Bir ülkenin hükümet başkanına, devlet başkanına da kritik şeylerde kamuoyundan bir süre önce kuşkusuz haber verilir. Bu sadece Türkiye'de değil, dünyanın her yerinde öyledir."


ÇALIŞMALAR SABAHA KADAR SÜRDÜ

Bank Asya'nın TMSF'ye devri resmi gazetede yayımlandı. Bank Asya Genel Müdürlük binasına gelen TMSF yetkilileri sabaha karşı çalışmalarının ardından bankadan ayrıldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK), Bankacılık Kanununun 71/b bendini gerekçe göstererek Bank Asya'yı TMSF'ye devretmesinin ardından TMSF yetkilileri, bankanın Ümraniye'de bulunan genel müdürlük binasına geldi.

İki minibüsle gelen yetkililer, bankanın genel müdürlük binasında çalışma yaptı. Çalışmalarını bitiren yetkililer bankadan gruplar halinde taksiyle ayrıldı. Yetkililer çıkışta herhangi bir açıklama yapmadı.
esmi Gazete'de yayımlandı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK), Bank Asya'nın temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetiminin, kısmen veya tamamen devri, satışı veya birleştirilmesi amacıyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilmesine ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. BDDK'nın 29 Mayıs 2015 tarihli kararına göre, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu kapsamında Asya Katılım Bankası A.Ş. (Bank Asya) ile ilgili olarak yapılan denetlemeler neticesinde, Bankanın temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetiminin, zararın mevcut ortakların sermayesinden indirilmesi kaydıyla, kısmen veya tamamen devri, satışı veya birleştirilmesi amacıyla Kanunun 71'inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi hükmü gereğince TMSF'ye devredilmesine karar verildi.
Son Güncelleme: 30.05.2015 11:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.