Başkent EDAŞ'tan bakım ve yenileme çalışmaları

- Başkent EDAŞ, hizmet bölgesinde sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlayabilmek amacıyla haziran ayında elektrik şebekelerinde yenileme ve yatırım çalışmalarını sürdürdü

20 Temmuz 2017 Perşembe 12:27
Başkent EDAŞ'tan bakım ve yenileme çalışmaları






ANKARA (AA) - Başkent Elektrik Dağıtım AŞ'nin (Başkent EDAŞ), hizmet bölgesinde sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlayabilmek amacıyla haziran ayında elektrik şebekelerinde yenileme ve yatırım çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Başkent EDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, haziranda Ankara, Bartın, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale ve Zonguldak'ta aydınlatma armatürleri, trafo, pano ve dağıtım merkezlerinde bakım ve yenileme çalışmaları yapıldı.

Ankara'da 13 bin 282 aydınlatma armatürünün bakımını tamamlayan Başkent EDAŞ, bin 244 pano ile 240 trafo ve 6 dağıtım merkezini elden geçirdi. Ayrıca, 26 kilometrelik hattın bakımını tamamlandı.

Kentte ayrıca yeni yatırımlara hız verildi. Ankara genelinde 409 kilometrelik yeni kablo döşenirken, iki bin 213 yeni aydınlatma armatürünün, 329 yeni elektrik panosunun ve 80 trafonun da montajı tamamlandı.

- Bartın, Çankırı ve Karabük'teki çalışmalar

Bartın'da bin 128 aydınlanlatma armatürünün ve 97 kilometre uzunluğunda hattın bakımı tamamlanarak, 81 trafoyla 157 dağıtım merkezi kontrol edildi.

Kentte, 129 yeni aydınlatma armatürü yatırımı yapıldı ve 23 kilometrelik yeni kablo döşeme işi tamamlandı. Ayrıca, 2 yeni elektrik panosunun montajı yapıldı.

Çankırı'da 3 bin 826 aydınlatma armatürünün bakımını gerçekleştiren Başkent EDAŞ ekipleri, kentteki 111 panoyu elden geçirdi. 110 trafo merkezi ile 200 kilometrelik alçak gerilim kablosunun da bakımı yapıldı. Kentte, 231 yeni aydınlatma armatürünün montajı ile 22 elektrik panosu ve 3 trafonun da montajı tamamlandı.

Karabük'te 387 aydınlatma armatürünün bakımını yapan şirket, 10 kilometrelik yeni kablo döşedi. Kentte 180 aydınlatma armatürünün montajının yanı sıra15 elektrik panosu ile 8 trafonun da montajı yapıldı.

- Kastamonu ve Kırıkkale'de yatırımlar

Başkent EDAŞ, Kastamonu'da bin 143 aydınlatma armatürünün bakım ve onarımını gerçekleştirdi ve 36 kilometrelik hattın bakımını yaptı. Kentte, 188 elektrik panosu, 130 trafo ile 7 dağıtım merkezinin bakımı yapılırken, 752 yeni aydınlatma armatürü ile 54 elektrik panosu ve 20 trafonun da montajı tamamlandı.

Şirket, Kırıkkale'de ise bin üç bin 668 yeni aydınlatma armatürü ile 9 trafo merkezinin bakımını tamamladı. Ayrıca, kentte iki kilometrelik alçak gerilim hattının bakımını yapan ekipler, iki kilometrelik de yeni kablo döşedi. Kentte, 223 yeni aydınlatma armatürü, 10 elektrik panosu ve iki trafonun da montajı tamamlandı.

Kırıkkale'de ayrıca, 327 yeni aydınlatma armatürünün montajını yapan Başkent EDAŞ ekipleri, kentte yeni 10 elektrik panosu ve 2 trafo montajını da tamamladı.

Zonguldak'ta ise bin 205 armatürün ile 28 kilometrelik alçak gerilim ve yüksek gerilim hattının bakımı yapıldı. Ayrıca, 153 pano ile 121 trafo merkezini de elden geçiren Başkent EDAŞ ekipleri, 31 kilometrelik yeni kablo döşedi. 618 yeni aydınlatma armatürünün yanı sıra 64 elektrik panosu ile 10 trafonun da montajını gerçekleştirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.