Bayiler akaryakıtta "tavan fiyat"ın kaldırılmasını istedi

İstanbul, 26 Şubat () - Akaryakıt bayileri, 20 Şubat'ta başlayan "tavan fiyat" uygulamasının kaldırılmasını istedi. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu...

26 Şubat 2015 Perşembe 10:12
Bayiler akaryakıtta






İstanbul, 26 Şubat () - Akaryakıt bayileri, 20 Şubat'ta başlayan "tavan fiyat" uygulamasının kaldırılmasını istedi.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz'ı ziyaret ederek, tavan fiyat uygulamasının iki ay beklenmeden sonlandırılmasını talep etti.

Ziyaret sonrası yazılı bir açıklama yapan Okumuş, son dönemde EPDK ile aralarında bir iletişim kopukluğu yaşandığını belirterek, "Sorunların diyalog yoluyla çözüleceğine inanıyoruz" dedi.

Okumuş, tavan fiyat uygulamasına ilişkin daha önce yaptığı açıklamada, “Karar’da benzin ve motorinde belirlenen kâr marjının en az yüzde 60’ının bayilere verilmesi öngörülüyor. Bu yönüyle söz konusu karar bayi kesimi açısından olumlu gibi gözükse de, serbest piyasaya vurulmuş bir darbedir” dedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu 20 Şubat'ta aldığı kararla, dağıtıcı ve bayi paylarının toplamı, benzinde 34 kuruş/litreye, motorinde ise 37 kuruş/litreye indirilerek sınırlandırıldı. EPDK, akaryakıtta "tavan sınırını" 2009 ve 2014 yıllarında da uygulamıştı.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.