Blackberry Ceo'su: Kimse Cenaze Yemeğimizi Pişiremeyecek

İSTANBUL, 29 Ekim () - Kanadalı akıllı telefon üreticisi BlacBerry'nin CEO'su John Chen, şirketin toparlanması için gerekli önlemleri aldıklarını belirterek, "Kimse bizim cenaze yemeğimizi alevler üzerinde pişiremeyecek" dedi. Chen,...

29 Ekim 2014 Çarşamba 12:48
Blackberry Ceo'su: Kimse Cenaze Yemeğimizi Pişiremeyecek






İSTANBUL, 29 Ekim () - Kanadalı akıllı telefon üreticisi BlacBerry'nin CEO'su John Chen, şirketin toparlanması için gerekli önlemleri aldıklarını belirterek, "Kimse bizim cenaze yemeğimizi alevler üzerinde pişiremeyecek" dedi.

Chen, iş dünyası iletişim ağı Linkedin'de yayımlanan yazısında, "BlackBerry'de maliyetleri dramatik bir şekilde düşürdük" dedi ve şirkette zararları azaltma hızını iki katına çıkarırken, kâra geçmeyi başardıklarını vurguladı ve ekledi:

"Elimizde hâlâ birkaç su kovası var; ama, artık kimse bizim cenaze yemeğimizi alevler üzerinde pişiremeyecek, çünkü harekete geçtik."

KASIM 2013'TE GÖREVE GELDİ

Chen, akıllı telefon piyasasındaki rekabette geri düşerek zarar eden BlackBerry’de yüzde 10 hisseye sahip olan Kanadalı Fairfax Financial Holding’in, başka yatırımcılarla birlikte şirkete 1 milyar dolarlık fon sağlayarak başlattığı operasyon çerçevesinde, şirketin başına 4 Kasım 2013 tarihinde getirilmişti.

"YANIMIZDA OLANLARA ÖZEN GÖSTERİYORUZ"

Chen yazısında, "Bizim yanımızda ve bizimle dost olan herşeye özen gösteriyoruz; ailemiz, evimiz, sağlığımız. Küçük şeylere kafayı takıyoruz, çünkü önmsiyoruz. BlackBerry'ye yaklaşımım budur ve çalışanlarımızın da böyle olduğunu umuyorum" dedi ve ekledi:

SEKİZ CEP TELEFONU HATTI

"İşte bir örnek: BlackBerry'de, ödemesini yaptığımız tüm telefon hatlarını inceledik. İşi çoktan bırakıp gitmiş bir yöneticinin çalışanları için tahsis ettiği sekiz hat için hâlâ ödeme yapmakta olduğumuzu gördük. Hatlar kapatılmamıştı. Bu küçük bir şey gibi görünebilir. Ama küçük şeyler biriknce büyük oluyor. Bunlar hâlâ büyük toplamlar etmiyor olabilir. Bu önemseme düzeyinizi gösterir. Ben, evimde yalnızca bir tanesini kullanırken, sekiz telefon hattı için para ödemem. Bu, yaptığımız herşey için gidişatı belirler."

ÇALIŞANLARA YETKİ VERMEK

Chen uzun yazısının sonunda, "Sonuçta, toparlanma kültürü herkesin, işin bir ucundan tutarak işlerin yolunda gitmesini sağlamaktır. Bu da, bir hedefe odaklanmayı ve risk alarak daha da ileri gidebilmeleri için çalışanlara daha çok yetki vermeyi gerektirir. Ancak böyle kazanabilirsiniz" dedi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.