Boydak; Dolardaki artış dışarıyla paralel

KAYSERİ Sanayi Odası Başkanı (KAYSO) Mustafa Boydak, dolardaki yükselişi değerlendirirken, iş adamlarına "İşimize bakalım" çağrısı yaptı. Boydak, “Gelişmelerin büyük bölümü dışarı ile paralel” dedi. KAYSO Başkanı...

09 Mart 2015 Pazartesi 15:58
Boydak; Dolardaki artış dışarıyla paralel






KAYSERİ Sanayi Odası Başkanı (KAYSO) Mustafa Boydak, dolardaki yükselişi değerlendirirken, iş adamlarına "İşimize bakalım" çağrısı yaptı. Boydak, “Gelişmelerin büyük bölümü dışarı ile paralel” dedi.
KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, dolardaki artış ve Merkez Bankası’nın dolara yönelik müdahalesi ile ilgili açıklama yaptı. Konuyu sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden değerlendiren Boydak, şu ifadeleri kullandı:
"Arkadaşlar soruyor; ‘Başkan Dolar nerede duracak?’ diye. Ben de diyorum ki tam 15 yıl önce de bu Dolar 1.95 i zaten görmüştü. İşimize bakalım. İşadamları basiretli tüccar mantığı ile hareket eder. Şirketlerini açığa düşürmez. Kur riskini makul oranda döviz cinsinden satış varsa alır. Gelişmelerin büyük bölümü dışarı ile paralel bence. Ekonomimiz gayet rayında gidiyor. Hükümet konuları yakın takipte. Olumsuz hava olmaz bence. Bu dönemde bireysel müşterilerin döviz cinsinden borçlanmasının hükümet tarafından yasaklanması ne kadar doğru iş yapıldığını gösteriyor. Neden bunları paylaşıyorum. Çünkü yakın zamanda açıklanacak Sanayi Stratejisi taslağını gördüm. Doğrusu çok detaylı ve üretim odaklı anlayış."
"ARAP BANKALARI BÜYÜK POTANSİYEL"
Boydak, Arap bankaları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ise, şöyle dedi:
"Bankacılık alanında da Türkiye'de ciddi yatırımları bulunan Arap Bankaları Türk şirketleri için de büyük potansiyel finans kaynağı olabilir. Herkes sorumlu olduğu işi elini vicdanına koyup güzelce yaparsa zaman yetmiyor yetişemiyorum şikâyeti yapmaz. Çünkü biri size yardımcı."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.