Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılına özel konserve

Doğan ZELOVA / GELİBOLU(Çanakkale), () - ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi'nde faaliyet gösteren bir konserve fabrikası, Çanakkale Kara Savaşları'nın 100'ncü yılına özel sardalye konservesi hazırladı. Üzerinde Gelibolu haritasının yer...

28 Nisan 2015 Salı 10:11
Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılına özel konserve






Doğan ZELOVA / GELİBOLU(Çanakkale), () - ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi'nde faaliyet gösteren bir konserve fabrikası, Çanakkale Kara Savaşları'nın 100'ncü yılına özel sardalye konservesi hazırladı. Üzerinde Gelibolu haritasının yer aldığı kağıt ambalaj kutulardaki konserveler; fabrikanın satış mağazası ile toptan satış yapılan marketlerde 5 liradan tüketiciye sunuldu.
Üç aylık bir araştırma yapan kadın girişimci Aygül Kemerli, 1'inci Dünya Savaşı'nda özellikle Avustralya askerlerinin tükettiği sardalye konservesinden yola çıktı. Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıldönümü için 'Gelibolu Sardalya' adında özel bir konserve üretti. İlk parti 30 bin kutu konserve hazırlandı. Gelibolu Yarımadası'nın haritasının yer aldığı kutulara yerleştirilen konservelerin satışına fabrika satış mağazası ve marketlerde başlandı.
BÜYÜK TALEP GÖRÜYOR

Konservenin büyük ilgi ve talep gördüğünü belirten fabrika sahibi Aygül Kemerli şunları söyledi:
"Savaşın enkazlarında sedye parçaları, sigara kutuları ve sardalye konserve kutuları bulunmuştur. Gelibolu kara savaşları devam ederken, ateşkes zamanı ölen askerlerin gömülmesinde iki taraf arası karşılıklı saygı çerçevesinde ikramlarda müttefik kuvvetlerinin konserve sığır eti, sardalye konserve, bisküvi hediye etmelerine karşılık, Türk askerleri ipe geçirilmiş incir ve tütün vermiştir. Biz bu duygular ile Gelibolu'da kendi işletmemizde özel 100'ncü yıl konservesi ürettik. Kısacası ortak noktamız olarak Gelibolu ve Avustralya'yı Sardalye ile birleştirdik."

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.