Casper 2017'de yüzde 40 büyüdü

- Casper, 2017 yılında cirosunu bir önceki yıla göre yüzde 40 artırarak 720 milyon liraya çıkardı - Casper CEO'su Lamprecht: - "Bu yıl Ar-Ge'ye 14 milyon lira yatırım yaptık. Gelecek yıllarda bu yatırımları artırarak sürdüreceğiz" - Casper Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım: - "Bilgisayar tarafında pazarın üzerinde büyüme gerçekleştirmemize rağmen bu yıl ilk kez telefon satışlarından elde ettiğimiz ciro bilgisayar satışlarından elde ettiğimiz ciroyu aştı"

22 Aralık 2017 Cuma 10:24
Casper 2017'de yüzde 40 büyüdü






İSTANBUL (AA) - Casper, 2017 yılında cirosunu bir önceki yıla göre yüzde 40 artırarak 720 milyon liraya çıkardı.

Casper'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, şirketin bu yıl ilk kez telefon satışlarından elde ettiği ciro bilgisayardan elde ettiği ciroyu aşarken, 2017 yılında cirosu bir önceki yıla göre yüzde 40 artarak 720 milyon lira olarak gerçekleşti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Casper CEO'su Charlotte Lamprecht bir yıl önce hayata geçirdikleri servis sisteminin müşteriler tarafından çok beğenildiğini belirterek, "Merkez ve 7 bölge servisine gelen tüm Casper ürünlerine 1 saatte servis hizmeti veriyoruz. Bu hızlı ve kaliteli servis hizmetine müşterilerimiz şaşırıyor ve mutlu oluyorlar. Müşterilerimizin mutluluğu bizi de mutlu ediyor. Casper olarak Ar-Ge ve inovasyona önem veriyoruz. Bu yıl Ar-Ge'ye 14 milyon lira yatırım yaptık. Gelecek yıllarda bu yatırımları artırarak sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Casper Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Yıldırım, bu yıl olduğu gibi gelecek yıllarda da sektörün üzerinde bir büyümeyle akıllı telefon pazarında aldıkları payı 2020 yılında yüzde 15'e çıkarmayı hedeflediklerini aktardı.

Yıldırım 2016 yılında Türkiye'de 12 milyon 550 bin adet telefon satıldığını, bu yıl ise bunun 11 milyon 810 bin adede gerilediğini belirten Yıldırım şunları kaydetti:

"Telefon pazarında yıllardır süregelen büyüme trendi bu yıl düşüşe geçti. Adet bazında telefon satışlarında yüzde 6 daralma yaşandı. Pazardaki daralmaya rağmen Casper olarak, akıllı telefon kategorisinde bu yılı adet bazında yüzde 23, ciro bazında ise yüzde 65 büyümeyle kapatarak önemli bir başarıya imza atıyoruz. Bilgisayar pazarında da adet bazında yüzde 8'lik düşüş yaşandı ancak tüketicilerin daha üst kategorideki ürünlere doğru bir yönelime sahip olmaları ve kur artışı ile ciro bazında pazar yüzde 10 büyüdü. Casper olarak bilgisayar tarafında da yüzde 22 ile pazarın çok üzerinde bir büyüme sağladık. Casper olarak bilgisayar tarafında pazarın üzerinde büyüme gerçekleştirmemize rağmen bu yıl ilk kez telefon satışlarından elde ettiğimiz ciro bilgisayar satışlarından elde ettiğimiz ciroyu aştı.

Pazardaki daralmaya rağmen Casper açısından başarılı bir yılı geride bıraktık. 2017 yılında ciromuzu bir önceki yıla göre yüzde 40 artırarak 720 milyon liraya çıkardık. Bu yıl sağladığımız büyüme bir anlamda 3 yıl önce gerçekleştirdiğimiz yapısal dönüşümün ilk somut göstergesidir. Bu dönüşümün sonucunda sağladığımız güçlü bir alt yapı, yenilikçi yönetim anlayışı, ürün ve hizmet süreçlerinin tüm aşamalarında 'mükemmellik' anlayışımızla gelecek yıllarda da güçlü büyüme performansımızı devam ettireceğiz."

- "2018'de hedef 500 bin telefon"


Gelecek yıl ile ilgili hedeflerine de dikkati çeken Yıldırım, bu yıl 400 bin adet olan akıllı telefon satışlarını, 2018 yılında 500 bin adete çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Yıldırım, gelecek yıl ağırlıklı olarak orta-üst (Premium) segmentteki modellerle piyasada olacaklarının bilgisini paylaşarak, 2018 yılında GSM tarafında yapacakları güçlü üretim yatırımları ile akıllı telefon pazarındaki paylarını artıracaklarını, 2020 yılında akıllı telefon pazarında yüzde 15 pazar payı almayı hedeflediklerini belirtti.

Anahtar Kelimeler:
Casper
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.