Cep telefonuna tasit yasağı kalkıyor

Maliye, cep telefonuna uygulanan taksit yasağının vergi kaybını artırdığından şikayetçi. BDDK cep telefonu taksit yasağına yeni düzenleme getiriyor.

04 Kasım 2014 Salı 09:11
Cep telefonuna tasit yasağı kalkıyor






Cep telefonuna tasit yasağı kalkıyor

Cari açığa neden olduğu, ithalatı tetiklediği gerekçesiyle taksitli telefon satışına getiliren sınırlama, vergi kaybını artırınca yeni bir düzenleme kapıda.

SINIRLAMA KAÇAĞI ARTIRDI..


Cep telefonlarına getirilen taksit sınırlamasanın yurt dışından yasa dışı cep telefonu girişini artırdığını farkeden Bakanlık, bunun da vergi kaybını artırdığını farketti.
BDDK'DAN YENİ DÜZENLEME
Taksit ile telefon alımına gelen yasak henüz birinci yılını doldurmamışken Bankacılık Denetim Ve Düzenleme Kurulu'nun “Taksit yasağı” konusunda yeni bir düzenleme üzerinde çalıştığı belirtildi. BDDK'nın yaptığı araştırma taksit yasağı ile birlikte tüketicilerin eskisi kadar cep telefonu değiştirmedeği, yeni telefon almadığı alsa bile ilk olarak yurt dışından almayı tercih ettiğini ortaya koydu. Hal böyle olunca devletin vergi kaybı da arttı. Yeni düzenlemeyle taksitlendirmede eski sisteme geçilecek.
Son Güncelleme: 04.11.2014 09:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.