Çin Merkez Bankası ekonomiyi desteklemek için faizleri düşürdü

Sadi Kaymaz / Pekin, 25 Ağustos () - Çin Merkez Bankası, yavaşlayan ekonomiyi desteklemek için faizleri 25 baz puan düşürerek yüzde 4.6'ya indirdi. Merkez Bankası'nın geçen Kasım ayından bu yana yaptığı beşinci indirimle, ekonomide canlanmanın...

25 Ağustos 2015 Salı 13:39
Çin Merkez Bankası ekonomiyi desteklemek için faizleri düşürdü






Sadi Kaymaz / Pekin, 25 Ağustos () - Çin Merkez Bankası, yavaşlayan ekonomiyi desteklemek için faizleri 25 baz puan düşürerek yüzde 4.6'ya indirdi.

Merkez Bankası'nın geçen Kasım ayından bu yana yaptığı beşinci indirimle, ekonomide canlanmanın yanında, iki gündür büyük oranlarda düşen borsalardaki gerilemeyi de durdurması bekleniyor.

Çin hisse senedi piyasalarında gösterge sayılan Şanghay Bileşik Endeksi, dünkü büyük düşüşün ardından yeni güne yüzde 6.4 gibi yüksek bir düşüşle başladı. Şanghay Bileşik Endeksi, günü yüzde 7.63 düşüşle 2,964.97 puandan kapadı.

Çin borsasında dün gün boyu yaşanan ardı arkası kesilmeyen satışların etkisiyle, Şanghay Bileşik Endeksi, dünü yüzde 8.49 düşüşle 3,209.91 puandan kapandı ve tüm dünya borsalarında yüzde 5 ile yüzde 10 arasındaki düşüşleri tetikledi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.