Çinli Lokomotif Firması Kazan'ı Üs Seçti

Hasan POLAT/ KAZAN(Ankara), ()-ÇİN'in hızlı tren, lokomotif ve vagonlarını üreten China Noroth Railways firması, Türkiye'de hızlı tren yatırımlarına talip oldu. 200 milyon dolarlık bütçe ile Türkiye'deki hızlı tren yatırımlarına...

03 Kasım 2014 Pazartesi 13:41
Çinli Lokomotif Firması Kazan'ı Üs Seçti






Hasan POLAT/ KAZAN(Ankara), ()-ÇİN'in hızlı tren, lokomotif ve vagonlarını üreten China Noroth Railways firması, Türkiye'de hızlı tren yatırımlarına talip oldu. 200 milyon dolarlık bütçe ile Türkiye'deki hızlı tren yatırımlarına talip olan firmanın proje müdürü Liu Gang, ilk etapta İstanbul'da yapılacak metrolar için istekli olduklarını belirtti. 
Yurt içinde yapılması planlanan hızlı tren projelerini de istedikleri ifade edilen firmanın, Ankara'nın Kazan ilçesinde kuracağı fabrika ile Türkiye'nin yanı sıra Ortadoğu, Avrupa, Türki Cumhuriyetler ve Afrika'daki yatırımlara talip olacağı ve ihracatlarını Türkiye üzerinden yapacağı kaydedildi. Firma yetkililerinin Türkiye'yi, dünyaya açılan üs olarak kullanmak istedikleri belirtildi. Kazan'da uygun arazi için araştırma yapan firmanın Türkiye sorumluları, Ulaştırma ve Maliye Bakanlığı yetkilileri ile yaptığı görüşmenin ardından Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ile yemekte bir araya geldi.
Teknoloji kenti olma yolunda hızla ilerlediği için yatırımlarını Kazan'da değerlendirmek istediği belirtilen Çin'in China Noroth Railways firmasının proje müdürü Liu Gang ve beraberindeki yetkililer, Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ten Kazan ile ilgili bilgi aldı. 350 dönüm arazi üzerinde konuşlandırılacak fabrika için ilk etapta 200 kişiye istihdam sağlanacağı belirtildi. Yer konusunda açıklama yapmayan yetkililer ihalelerin sonuçlanmasının ardından fabrika için ilk kazmanın vurulacağını, bu tarihin de tahmini Mayıs 2015 gibi olacağını belirtti.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, yapılacak yatırımın ilçesine ivme kazandıracağını ifade ederek, "Kazan artık sadece Türki Cumhuriyetlerin değil, dünyanın da takibinde olan bir ilçe konumuna geliyor. Kazan, hava ulaşımından sonra en büyük ikinci büyük yatırım olan demiryolunun Kazan'da olması ilçemiz için büyük bir şans. Çin'den gelen firma yetkililerinin ilçemize kuracağı hızlı tren lokomotifi, vagon ve rayları ile ilçemizde istihdam sağlanıp, gelişimine katkı sağlanacaktır" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.