Dikkat Cezası Çok Ağır.

Evde çalışan kadınlarla ilgili yeni düzenleme 1 Nisanda yürürlüğe giriyor.Evde kadın çalıştıran kişiler işveren sayılacaklar.

28 Mart 2015 Cumartesi 15:13
Dikkat Cezası Çok Ağır.






Dikkat Cezası Çok Ağır. Sabah gazetesi yazarı Faruk Erdem, gündelikçilerle alakalı gercekleşen yeni tertip etmeyi köşesine taşıdı. Erdem yurttaşları ani baskınlar hususunda uyarı etti . İşte Faruk Erdem’in yazısındaki alakalı bölüm: “1 Nisan’dan bu yana hanede 10 günden oldukça bir yardımcı çalıştıran hepimiz işveren konumuna gelecek. Bu kişilerin sigortaları yapılacak olan ve SGK’ya bildirimde bulunulacak. eğer gündelikçi bayanlar size 10 günden azca geliyorsa (örneğin haftada bir) onları da sigortalı yapmak zorundasınız. Bu gündelikçilerin (çocuk bakıcıları da dahil) gündelik primleri (iş kazası, iş rahatsızlığı sigortası) gündelik kazanç alt hududunun % 2’si olacak. Bu da 2015’in ilk altı ayı için 80 kuruşa karşılık geliyor. Çalışanlar isterlerse kalan müddetin primini ödeyerek bu günleri emeklilikten saydırıp sağlık hizmetinden faydalanacak. PARA CEZASI VAR Her defasında ya da 10 günden oldukça çalışan insanlar için ise asgari fiyatın altında bir fiyat belirlemeniz mümkündür değil. Evde çalıştırılan insanlar için damga ve gelir vergisi alınmıyor . Bu sebepten de primler düşük oluyor. İşveren şekilde hanede çalıştırdığınız insanlar için % 32.5 oranında prim ödemesi yapmak durumundasınız. Bu da en azca 390 lira civarında bir para olacak. Evdeki yardımcıları kayıtdışı çalıştırmanın müeyyidesi her ay için brüt asgari fiyat (1.201.5 TL) kadar olacak. Yapacağınız işlemler asla de kuvvet değil. Bunun haricinde internetten de bildirim ve ödeme olanağı bulunuyor. İlk başta iki tarafın da imzalayacağı bir bildirim formu kuruluşa verildikten akabinde işlemler kolayca yapılabiliyor. ANİ DENETİM OLACAK Sigorta işini herşeyden önce bir yürek sorunu şekilde kabul etmek gerekli geliyor . Çalışanların hakkı bulunduğunu düşünerek yaptırmak gerek . Yaptırmamanın müeyyidesi da ağır. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU denetçileri evlere gittikçe ani baskınlarla kontroller yapacak.

Son Güncelleme: 28.03.2015 15:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.