Dikkat! işsizlik maaşı alamayabilirsiniz

İkale sözleşmesiyle işten ayrılanların işsizlik maaşı alamadıkları belirtildi...

11 Ekim 2016 Salı 09:44
Dikkat! işsizlik maaşı alamayabilirsiniz






İkale, işçi ve işveren arasında iş ilişkisinin sonuçlanması için imzalanan bir sözleşme olduğu için, işçinin ikalenin sonuçları hakkında bilgilendirilmesi ve sözleşme içeriğinin çalışanın haklarını ihlal etmemesi gerekiyor. Aksi takdirde imzalanan ikale geçerli olmuyor. İkale sonucu işçinin kaybedeceği bir hakkı bulunuyorsa, işçinin kaybedebileceği hukuki olanaklara ilişkin açıklamanın yapılması gerekiyor.

Son zamanlarda işverenler, İş Kanunu'ndaki "fesih nedenleri" oluşmadığı halde anlaşamadıkları çalışanları çıkarmak istedikleri ya da fesih nedenleri oluşsa da dava sürecinin ek maliyetlerine katlanmak istemedikleri durumlarda, işçilere "ikale sözleşmesi" öneriyorlar. Bu sözleşmede işçi ve işveren, iş ilişkisinin hangi şartlarda sonlandırılacağını kararlaştırıyorlar.

İşten çıkış kodu işsizlik maaşını belirliyor. İşten kendi isteğiyle ayrılan işçiler işsizlik maaşı alamıyor. Bu açıdan ikale sözleşmesi imzalayan işçiler de, işlerinden kendi istekleriyle ayrılmış sayılıyorlar ve işsizlik maaşı alamıyorlar.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.