Dizel motorlu Honda Civic sedan yola çıkıyor

- Honda'nın üretimini ve testlerini Türkiye'de gerçekleştirdiği dizel motorlu Civic sedan modeli, 24 Şubat'ta satışa sunulacak - Honda Türkiye Başkanı Tsumura: - "2018'de 6 bini dizel olmak üzere toplam 32 bin Civic sedan satmayı hedefliyoruz" - Civic sedan i-DTEC Elegance 121 bin lira, Executive ise 130 bin liradan satılacak

21 Şubat 2018 Çarşamba 10:47
Dizel motorlu Honda Civic sedan yola çıkıyor






İSTANBUL (AA) - Honda'nın üretimini ve testlerini Türkiye'de gerçekleştirdiği dizel motorlu Civic sedan modeli, 24 Şubat'ta satışa sunulacak.

Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, yeni modelin tanıtımında yaptığı konuşmada, Civic sedan dizelin Türkiye'de yeni satış rekoru kırmalarına yardımcı olacağını söyledi.

Satışa sunulduğu andan itibaren beğeniyle karşılanan yeni Civic sedanın 2017'de 19 bin 171 adet satıldığı bilgisini veren Tsumura, ayrıca bu modeli ihraç ettikleri ülke sayısının 6'dan 33'e çıktığını, artan talebe karşılık yıl sonunda ikinci vardiya üretime başladıklarını dile getirdi.

Geçen yıl Civic sedanın yakaladığı satış başarısıyla Türkiye'de satışlarını yüzde 29 artırarak tarihlerindeki en yüksek satış rakamına ulaştıklarını aktaran Tsumura, "Bu yıl da müşterilerimizin uzun yıllardır yollara çıkmasını beklediği dizel motorlu Civic sedan ile yeni bir tarihi rekor kıracağız." dedi.

Tsumura, 24 Şubat'ta satışa sunulacak Civic sedan dizelin ilk etapta 6 ileri manuel şanzıman seçeneğiyle yollara çıkacağını, yılın ikinci yarısından itibaren de 9 ileri otomatik şanzıman seçeneğine kavuşacağını belirterek, 2018'de 6 bini dizel olmak üzere toplam 32 bin Civic sedan satmayı hedeflediklerini bildirdi.


- "Honda pazar payını yüzde 4'ün üzerinde çıkarmayı hedefliyor"


Honda Türkiye'nin geçen yıl 35 bin seviyesinde olan toplam üretiminin, 2018'de 40 bine yükseleceği bilgisini veren Tsumura, bu yıl ihracat hedeflerinin ise 15 bin adet olduğunu dile getirdi.

Civic sedan dizelin sadece Türkiye'de üretileceği bilgisini veren Tsumura, "İhracat noktasında dizel talep eden her ülkeyi karşılayabilecek durumdayız. Avrupa'daki her ülkeye ihracat için görüşmeler devam ediyor. Kuzey Afrika ülkeleriyle de görüşmeler başladı." diye konuştu.

Tsumura, Türkiye otomotiv pazarının 2018'de geçen yıl ile aynı seviyede gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini, Honda'nın ise pazar payını yüzde 4'ün üzerinde çıkarmayı hedeflediğini aktardı.

Bir soru üzerine Tsumura, Honda'nın hiçbir zaman özellikle filoya satmak gibi bir stratejisi olmadığını belirterek, "Hali hazırdaki araçlarda kısıtlı sayıda filo stratejisi oldu. Filo oranı geçen yıl toplamda yüzde 6 idi. Dizelde de birincil amacımız nihai tüketici." ifadelerini kullandı.

- Türkiye'de test edildi


Civic sedan ürün gamının en yeni üyesi yeni Civic sedan dizel; güçlü, ilgi çekici ve etkili bir sürüş deneyimi sunmak için özel olarak geliştirilen, tamamen yeni i-DTEC turbo dizel motoru müşterilerinin beğenisine sunuyor.

Yeni Civic sedan dizel, bünyesinde barındırdığı konsept, yaklaşım ve teknolojilerle Honda'nın sportif ve yenilikçi yüzünü yansıtırken, aynı zamanda markanın Avrupa pazarına ve kompakt sınıfa vermiş olduğu önemi de teyit ediyor.

Geliştirme sürecinde Türkiye, İngiltere ve Almanya'da yol testleri gerçekleştirilen yeni Honda Civic sedan dizel, Türkiye'de üretilerek Avrupa'ya ihraç edilmeye devam edecek.


- 3,4 litre yakıt ile 100 kilometre yol


Honda'nın 120 PS gücündeki 1.6 litre i-DTEC turbo dizel motoru, Civic sedana atak bir sürüş karakteri kazandırıyor.

Honda mühendisleri daha verimli bir motor elde etmek için yeni üretim süreçleri geliştirdi, farklı malzemeler ve yeni nesil birleşenler kullandı.

Gelişmiş teknolojiler yardımıyla düşük emisyon ve NOx değerleri sunan 1.597 cc hacimli sıralı dört silindirli i-DTEC turbo dizel motor 4.000 d/d’da 120 PS güç ve 2.000 d/d’da 300 Nm tork üretiyor.

Altı ileri manuel şanzımanla kombine edilen Civic sedan 0’dan 100 km/s hıza 9,9 saniyede ulaşıyor.

Güncel NEDC test normuna göre 91 gr/km karbondioksit emisyon salımı gerçekleştiren Civic sedan dizel, 100 kilometrede 3,4 litrelik ortalama yakıt tüketimi değerine ulaşıyor.


- Eğlenceli sürüş deneyimi


Modern ve yenilikçi mühendislik çözümlerini bünyesinde barındıran yeni Civic sedan hafif yapı, rijit gövde, düşük ağırlık merkezi ve son derece gelişmiş bir süspansiyon sistemi ile keyifli ve eğlenceli bir sürüş deneyimi sunuyor.

Model, yalın iç mekan, düzenli bir mimari, yeni teknolojiler ve üst seviye kaliteli malzemelerle dikkati çekiyor. Alçak oturma pozisyonu sürücüye daha sportif bir his sağlarken, aynı zamanda otomobille daha iyi bir bağ kurmaya yardımcı oluyor.

Civic sedan ayrıca çok yönlü, pratik ve kullanışlı bir iç mekan ve bagaj alanıyla kompakt sınıfa yeni standart getirirken, bilgi ve eğlence sistemi Honda Connect, Apple CarPlay ve Android Auto desteğiyle yolculukları keyfe dönüştürüyor.


- Fiyatı 121 bin liradan başlıyor


Zengin bir donanım paketiyle satışa sunulan yeni Civic sedan dizel aynı zamanda kullanıcının kişisel zevk ve gereksinimlerini tamamlayan opsiyonel aksesuarlarla kişiselleştirilebiliyor.

Yeni Civic sedan 1.6-litre i-DTEC; Premium, Elegance ve Executive olmak üzere üç farklı donanım paketiyle satışa sunuluyor.

Giriş seviyesi olarak sunulan Premium donanım seviyesinde 16 inçlik alaşım jantlar, otomatik yanan farlar, adaptif hız sabitleme sistemi, ısıtmalı ön koltuklar ve sekiz hoparlörlü 180 Watt gücünde ses sistemi devreye giriyor.

Elegance donanım seviyesinde bunlara ilave olarak Honda Connect bilgi ve eğlence sistemi, çift bölgeli otomatik klima, 17 inçlik alaşım jantlar, ön ve arka park sensörleri ve geri görüş kamerası sunuluyor.

Ürün gamının tepe noktasını oluşturan Executive donanım seviyesinde ise deri döşeme, LED ön farlar, uyumlu akıllı telefonlar için kablosuz şarj, Garmin uydu navigasyon, ısıtmalı arka koltuklar ve 10 hoparlörlü 452 Watt gücünde premium bir ses sistemi sunuluyor.

Civic sedan i-DTEC Elegance 121 bin lira, Executive ise 130 bin liradan satılıyor.

Anahtar Kelimeler:
HondaHonda Civic
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.