Doğan Grubu medyadan çekiliyor mu? Hürriyet Demirören'e satıldı

Hürriyet, CNNTürk, Kanal D Posta, Fanatik, onlarca dergi, radya ve TV kanalı hepsi bir arada Demirören Holding'e satıldı. İddia medya dünyasında son yılların en büyük satışı olarak yorumlanıyor.

21 Mart 2018 Çarşamba 15:15
Doğan Grubu medyadan çekiliyor mu? Hürriyet Demirören'e satıldı






Doğan Grubu medyadan çekiliyor mu? Hürriyet Demirören'e satıldı

Medya dünyası son yılların en büyük satışı haberiyle çalkalanıyor. 7 yıl önce Vatan ve Milliyet Gazeteleri'ni Demirören Grubu'na satan Doğan Holding, şimdi de Hürriyet ve CNNTürk dahil medya grubunu aynı şirkete devrediyor.


Son Dakika Haber, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Mayıs 2011'de Milliyet ve Vatan'ı sattığı Erdoğan Demirören'le Doğan Medya Grubu'nun satışı konusunda anlaştı.

T24'ün aldığı bilgilere göre; bünyesinde Hürriyet, Fanatik ve Posta gazeteleri ile Kanal D ve CNN Tük kanallarını da bünyesinde bulunduran Doğan Medya Grubu'nu satın alan Demirören grubunun, bu satın almada arkasında başka bir sermaye grubunun da bulunduğu düşünülüyor.

Doğan Medya Grubu bünyesinde bulunan kuruluşların tamamı şöyle:

Kanal D, CNN Türk, tv2, Dream TV, Dream Türk, Hürriyet, Posta, Fanatik, Hürriyet Daily News, TME, Doğan Burda Dergi, Doğan Egmont, Doğan Kitap, Dergi Pazarlama ve Planlama (DPP)

DOĞAN HİSSELERİNDE SERT YÜKSELİŞ

Hürriyet Gazetecilik ve Doğan Holding hisseleri Doğan Medya Grubu'nun Demirören grubuna satıldığına yönelik haberlerin ardından tavan fiyattan hareket etti.

Doğan Holding hisseleri yüzde 19,8 yükselişle 0.87 liraya, Hürriyet Gazetecilik hisseleri ise yüzde 19,42 yükselişle 1.23 liraya  Doğan Gazetecilik ise yüzde 19,79 artışla 3.39 liraya yükseldi.

Öte yandan Doğan Burada Dergi yüzde 9,97 ve Ditaş Doğan Yedek Parça yüzde 9,03 yükseldi. Doğan Holding iştiraklerinden Milpa da yüzde 18,52 değer kazandı.

Hisselerin tamamında birer kez devre kesici çalıştı.

Demirören grubu Enerji, Sanayi, Turizm, Konut Projeleri, AVM, Liman işletmeciliği ve medya gibi alanlarda faaliyet yürütürken, 2011 yılında Doğan grubundan Milliyet ve Vatan gazetesini satın almıştı.

Son Güncelleme: 21.03.2018 15:43
Anahtar Kelimeler:
Son Dakika Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.