Dolar 2.25 Lirayı Aştı, Borsa'da Kayıplar Arttı

İSTANBUL, 6 Kasım () - Avrupa Merkez Bankası'ndan "gevşemeye devam" sinyalleri gelmesi üzerine dolardaki tırmanış hız kazandı. Dolardaki artışa Ukrayna'daki gerginlik eklenince, Borsa İstanbul'da satışlar arttı. Dolar 2.25 liranın...

06 Kasım 2014 Perşembe 17:57
Dolar 2.25 Lirayı Aştı, Borsa'da Kayıplar Arttı






İSTANBUL, 6 Kasım () - Avrupa Merkez Bankası'ndan "gevşemeye devam" sinyalleri gelmesi üzerine dolardaki tırmanış hız kazandı. Dolardaki artışa Ukrayna'daki gerginlik eklenince, Borsa İstanbul'da satışlar arttı.

Dolar 2.25 liranın üzerine çıkarken, Borsa İstanbul Endeksi'nin kayıpları yüzde 2.0'ye dayandı aştı.

Avrupa Merkez Bankası'nın yüzde 0.5 politika faizini değiştirmediğini açıklamasınan ardından konuşan Başkan Mario Draghi, yönetim kurulunun "ihtiyaç olması" halinde alışılagelmedik ek önlemlerin alınması konusunda fikir birliğinde olduğunu ve ek önlemlere hazırlık yapması için ilgili birimleri görevlendirdiğini söyledi.

Draghi'nin konuşmasının ardından, euro/dolar paritesi 1.24'ün de altına gerileyerek, 1.2396 dolara kadar indi.

Doların euro karşısında yükselmesinin yanında rublenin de piyasalarda sert değer kaybı üzerine, ABD para birimi 17 Ekim'den bu yana en yüksek düzey olan 2.2565 liraya kadar yükseldi.

Güne düşüşle başlayan Borsa İstanbul'daki kayıplar, dolar güç kazanmasının yanında, Ukrayna'da devlet güçleri ile ayrılıkçılar arasında tekrar silahlı çatışmaların başladığına dair söylentilerin de etkisiyle arttı.

BIST-100 endeksi yüzde 1.83 düşüşle 77 bin 510.28 puandan kapandı. Bankacılık endeksindeki düşüş ise yüzde 3.47'yi buldu.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.